Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Snacka om vinstlott för Malmö FF

Lundhs blogg

HB Torshavn från Färöarna väntar för Malmö FF i kvalomgång 2 i jakten på en plats i Champions League. Ja, herregud, det var en enkel lottning. Se bara hur Red Bull Salzburg gjorde massaker för ett år sedan:

[youtubeplay id=”ufRqurGH1sQ” size=”large”]

Färöarnas mästarlag har bara vunnit en match i Champions Leagus kvalspel och oftast har man som sagt fått storpisk. Lägg till att HB Torshavn inte briljerat i ligan i år, är bara sexa efter en svag inledning. Så det ska bara vara seger.

Jag inser att inte alla vill eller kan tänka så, men för svensk klubbfotboll vore Malmö-spel i Champions League en riktig vinnare. För allsvenskan behöver få till ett inflöde av intäkter och det hade ett MFF-deltagande gett. Vilket hade varit bra för alla klubbar på sikt och dessutom lyft Sverige i ranking.

Annons

I och med att MFF passerar det färöiska mästarlaget så når man tredje kvalomgången och där kan man bara få möta andra mästarlag, och man slipper de tunga klubbtvåorna och -treorna från större ligor. Dock återstår två omgångar för att MFF på riktig når Champions League, först kvalomgång 3 och sedan play-off till gruppspel.

Åker MFF ut i tredje kvalomgång så får man ny chans i Europa Leagues sista kvalomgång. Tänk om Malmö FF får Roland Nilsson och FC Köpenhamn i nästa omgång? Lottning fredagen 15 juli.

***

Undrar hur många spelare Helsingborg är berett att sälja? Rasmus Jönsson, Alexander Gerndt och Marcus Nilsson är alla på väg. Hur gör man i så fall med “skulden” till kommunen? Blir det något över att satsa på laget?

***

Drar på Gothia Cup 18-23 juli. Tacksam för tips om boende med kanonläge och till ett pris som passar min plånbok, och då inte Ekwalls. mejla mig på olof.lundh@tv4.se.

Annons

***

Real Betis, Granada och Rayo Vallecano är alla nykomlingar i La Ligas Primera division. En annan sak som förenar klubbarna är att de är mer eller mindre konkade. Säger en del om spansk toppfotboll.

***

Gais och Gefle. Wow!

***

Efter en vecka på Korsika känner jag mig förvirrad. Jag är inte riktigt med än. Men det kommer, ska bara varva upp.

***

Zlatan rankas som La Ligas sämsta köp de senaste fem åren.

***

För er som missat Sydsvenskans rapportering i helgen om övergrepp mot unga handbollsspelare i Lugi så finns första artikeln här. Till höger om den finns fler artiklar. Jag har själv spelat i klubben och har kompisar som både simmat nakna för att få sommarjobb på Lunds bad och som vägrat och gått miste om jobb.

Rätt fascinerande och sjukt att det kunde pågå under så lång tid och att så många trots allt visste om det. För jag har hört de här historierna många gånger och från folk jag litar på men det fanns inte att anmäla det eller att agera. När man nu läser att gamla ledare kan slå fast att det inte är sant, och det utan att ha talat med spelare, ja, då blir man mörkrädd.

Annons

***

Svanskotan är inte hundra efter min “canyoning” på Korsika. Om det är en spricka, hur lång tid innan det läker?

Publicerad 2011-06-20 12:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto