Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Klart Öqvist skulle spela vidare

Lundhs blogg

Förbundskapten Thomas Dennerby ändrar så lite som möjligt i dagens startelva, enligt fotbollskanalens källor. Tidigare avstängda Caroline Seger kommer in i startelvan istället för Nilla Fischer. Annars blir det spelarna som slog USA med 2-1.

Laget: Hedvig Lindahl – Annica Svensson, Sara Larsson, Charlotte Rohlin, Sara Thunebro – Linda Forsberg, Caroline Seger, Lisa Dahlkvist, Therese Sjögran – Lotta Schelin, Josefine Öqvist.

Självklart att Öqvist får starta efter insatsen mot USA och nu är det bara att hoppas att målskyttet lossnar för det svenska anfallet och då främst Lotta Schelin som ju haft ett batteri lägen men inte hittat rätt. För förutom det har hon varit grym.

***

Tyskland är ute ur VM. Otroligt. Makalöst. Sanslöst. Inte så att Japan inte är ett landslag i högsta klass, är ju rankat fyra i världen, men det var så upplagt för hemmanationen som gjort allt för att ta sitt tredje raka VM-guld. Betänk att tyskorna inte förlorat en VM-match sedan 1999.

Annons

Dessutom hade man gjort ALLT för att landslaget skulle lyckas. Förbundskapten Silvia Neid fick samla spelarna i flera månader i förväg eftersom man stängde ner ligan redan i mars. Måste dock säga att tyskorna var stora i nederlaget och hanterade det väl.

Jag är däremot förvånad över att den tyska kvällstidningen Bild am Sonntag hyllar landslaget efter respass i VM-kvarten. Känns otyskt. Den skriver om tårar, sorg och att spelarna trots det förblir våra hjältinnor.

***

Vill se svenskorna gå stenhårt åt Lisa De Vanna. Nästan allt är tillåtet. Inte ofta man får chans till en VM-final och om landslaget får henne ur balans är mycket vunnet.

***

Grymma problem att ta sig till södra Tyskland i går kväll. Våldsamma åskväder stängde Münchens flygplats. Delar av TV4:s VM-trupp (bland dem Suzanne Sjögren-Jensen och Malin Swedberg) fick landa i Frankfurt och fick sedan köra bil halva natten. Även Pontus Kåmark och Daniel Kristiansson har fått problem med inställda flyg och får tokköra för att hinna i tid.

Annons

För egen del kom jag ner i Zürich och fick köra nästan 30 mil till Augsburg i hällande regn och ett mäktigt blixtrande. Vattenplaning är aldrig uppskattat. Värst var dock att den nya hyrbilen hade en funktion om att man ska ta paus och det kom fram en symbol med en kaffekopp på instrumentbrädan och det pep alldeles väldigt, men på vägen kör man, man pausar inte.

Publicerad 2011-07-10 11:04

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto