POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

USA-Brasilien var EXTRA ALLT

Pia Sundhages jobb hängde i en skör tråd i Dresden. Fast brassorna med Marta i spetsen föll på eget grepp när deras maskande gav tre minuters tillägg på förlängningen.

När brassorna var ynka 90 sekunder från en VM-semifinal hängde Abby Wambach likt Kennet Andersson gjorde i VM 1994 och jänkan fixade 2-2 på nick.

[youtubeplay id=”MxATCE2Dkgs” size=”large”]

Precis som Sverige mot Rumänien 1994 så var USA en spelare mindre mot Brasilien efter en utvisning på Buehler och man hade även tappat 1-0 till 1-2, där det var VM i konstiga domslut av Jacqui Melksham och jag hade förstått om Sundhage vält några bord.

För efter att USA tagit ledningen efter bara två minuter på ett självmål så dröjde kvitteringen i en tuff, hård och i många stycken ful match till 69:e minuten. Marta föll/blev nerriven efter duell med Buehler och det blev rött kort för backen och straff.

Straffen slog Cristiane men Hope Solo räddade. Av någon anledning gick straffen om, möjligen för att Shannon Boxx gick över linjen och då bytte brassorna straffskytt. Marta klev fram och satte 1-1 bakom Solo.

Trots utvisningen spelade USA bättre med tio man och höll jämna steg med Brasilien. Förlängning följde, men efter bara ett par minuter slog Marta in sitt andra mål och 2-1, men framspelaren till brassornas superstjärna var offside.

Därefter följde en lång amerikansk jakt på en kvittering. Klyschan är att jänkare eller jänkor aldrig ger upp och det gjorde man inte. Vi fick också se hur brassorna bjöd på allt annat än jogo bonito och sett till twitterflödet höll de allra flesta på USA på slutet.

I Dresden så buade publiken mot Marta som uppträdde som en diva. Hon gnällde på motspelarna och på domaren.

Till slut kom Kennet Andersson-läget och Wambach gjorde inget misstag efter 121 och en halv minuters spel utan knoppade in 2-2 och fick matchen till straffar. Väl där var känslan att det här släpper Sundhage o Co aldrig.

Ett ödets ironi att Shannon Boxx fick slå om sin straff sedan den brasilianska målvakten gått tidigt och då satte Boxx 1-0. Sedan slog alla amerikanskorna oerhört säkra straffar och när Solo räddade Daianes straff var det upplagt för Krieger att bli hjälte.

Pia Sundhage har jobbet kvar och på onsdag möter USA Frankrike i VM-semifinal och jag kan inte sluta drömma om Sverige-USA i VM-final i Frankfurt om en vecka.

Och för alla som gnäller om VM i Tyskland och att det inte är bra nog, kolla in VM-kvarten mellan USA och Brasilien. En match med EXTRA ALLT när det handlar om ingredienser som gör en dramatisk VM-match.

Publicerad 2011-07-10 kl 20:58

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå