POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Klart Malmö FF kan sänka Rangers

Malmö FF imponerade inte men slog Torshavn med 2-0 och ska hantera det färöiska gänget på bortplan. Tuffare blir det i nästa omgång, där man möter det skotska ligalaget Glasgow Rangers.

Fast jag hade inte kastat in handduken som MFF-supporter. Även om det hade varit att föredra att börja hemma 26-27 juli och få jaga de viktiga bortamålen 2-3 augusti, men Rangers är inte helt omöjligt.

För det första börjar den skotska ligasäsongen precis i samband med kvalspelet till Champions League och skotsk fotboll är inte vad den varit. Bara det att man bara har ett lag i kvalspelet till Champions League.

Tunga ekonomiska bekymmer med ett havererat tv-avtal och svårighet att konkurrera med England har gjort att spelarkvaliteten är begränsad i de skotska toppklubbarna och Rangers har haft det tufft länge.

I våras kunde förre ägaren David Murray äntligen sälja Rangers för dryga tio kronor (ett pund) mot att den unge riskkapitalisten Craig Whyte skulle staga upp klubben och ta hand om skulder.

Sett till hur man värvat i sommar så är det inte direkt så att man tror att det pumpats in pengar i Rangers. Det handlar om att man förlängt med en del spelare och plockat in några mindre kända namn.

Ally McCoist har precis tagit steget upp som manager efter att legendaren Walter Smith slutade i våras efter att ha ordnat ligatitel och ligacuptitel trots en begränsd budget. Frågan är om den gamle anfallaren fixar det?

Naturligtvis blir det svårt för Malmö att få loss ett avancemang men som vanligt kommer ett brittiskt lag att underskatta ett svenskt – det finns i blodet – och alternativen i lottningen var betydligt svårare.

Samtidigt hänger det på att Rikard Norling får bättre fart på det Malmö FF han tagit upp och att spelarna visar mer hunger och taggning än man gjort under stora delar av denna säsong.

Publicerad 2011-07-16 kl 12:28

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå