Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

MFF måste hylla Hasse Borg - rejält

Lundhs blogg

Hasse Borg slutar i Malmö FF i dag och sett till vad han gjort för klubben både som spelare och ledare så hoppas jag att MFF verkligen hyllar honom. Framför allt för jobbet som sportchef där han sett till att Malmö tagit in rejält med pengar och utan det hade inte Swedbank Stadion stått där.

Ta bara alla jätteförsäljningar: Zlatan Ibrahimovic, Afonso Alves, Ola Toivonen och Markus Rosenberg. Sett till att de genererat runt 220 miljoner kronor så känns det okej med en och annan Raoul Kouakou.

Borg kom in i klubben hösten 1999 när MFF rasade ur allsvenskan och fick ganska snabbt fart på verksamheten. Inte bara det mer omskrivna värvandet och säljandet, utan även nätverket av sponsorer som genererade enormt många miljoner och många klubbar i Sverige ville kopiera.

Nej, Hasse Borg strök sällan medhårs och han gillade inte alltid medierna. Jag och han hade en dust hösten 2004 och därefter var det ganska spänt under många år, men på något sätt kunde jag ha respekt för hans sätt att vara tydlig med vad han uppskattade och inte uppskattade.

ANNONS

Givetvis hade han också en del i att det inte alltid blev så bra som klubben hade potential till, men han stod för en riktning och körde i den och helheten var till fördel för Malmö FF. Utan Hasse Borg tror inte jag att MFF varit där man är i dag.

Början till slutet för Borg blev Pelle Svenssons anställning som vd, där insåg Borg direkt att Svensson inte hade rätt kunnande och det skar sig dem emellan. Vilket ledde till att han klev av 2009 och bara blev konsult i klubben.

Det var under den tiden Pelle Svensson i smyg (och med understöd av Bengt Madsen) försökte få in Patrik “Bjärred” Andersson som ny sportchef och utan riktigt att Borg visste om det. Något som borgade för att Andersson och Borg inte heller drog åt samma håll, vilket var synd för MFF.

Frågan är bara vem som övertygar Hasse Borg att hoppa på ett nytt projekt? Utländska klubbar? Svensk klubb? Agenter? För det var tydligt när vi snackades vid, han kommer att återkomma till fotbollen i någon form och det är många som vill att han ska jobba för dem.

ANNONS

Tror jag det, med tanke på jobbet han gjort och vad han lärt sig. Kanske hade han kunnat hjälpa SEF att bli modernare och ta ett rejält kliv?

Innan dess vill jag se att Malmö FF gör en rejäl hyllning av honom, för även om han säger att han inte gillar sånt så tror jag inte på det. ALLA människor vill få uppskattning och Hasse Borg är värd att känna det från ett fullsatt Swedbank Stadion.

***

PSV Eindhoven förlänger med Ola Toivonen och låter Andreas Isaksson. Tydligt tecken på vem man tror på och det är en värld som är tuff även om de tjänar bra.

***

Erik Hamrén gav en informell presskonferens efter träningen och berättade att Pär Hansson åker till Ungern när Johan Wiland blev skadad. Rätt val. Dessutom var förbundskaptenen tydlig med att det är svårt val att sätta sju man på bänken och fyra på läktaren.

ANNONS

Tror på följande startelva: Isaksson – Lustig, Granqvist, Majstorivic, Wendt – Svensson, Wernbloom – Larsson, Toivonen, Elmander – Ibrahimovic.

Avbytare: Hansson, J Olsson, Safari, Källström, Gerndt, Wilhelmsson, Bajrami.

Läktaren: Antonsson, M Olsson, Elm, Hysén.

Vid lunch på fredag vet vi vad som gäller.

***

Silly seasons sista timmar är makalöst spännande att följa via coveritlive här på fotbollskanalen.se.

***

Härligt att MFF.se vaknade efter nyheten om Hasse Borg på fotbollskanalen.se och publicerade en hyllning.

***

På väg till Budapest och Marcus Allbäck är med på samma plan. Han åker ner i förväg för att se till att allt är klart när spelarna anländer, som att hotellnycklar ligger framme så spelarna slipper vänta.

***

Coolt av Tyresö och bara gå in och sno Caroline Seger som först ska spela ett halvår i Ldb Malmö.

ANNONS
Publicerad 2011-08-31 19:04

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto