Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

"Chippen" i värmen - annat för Bajrami och Toivonen

Erik Hamrén släppte precis den svenska startelvan och det han visade på sista träningen visade sig stämma. Christian Wilhelmsson startar en tävlingsmatch igen. Kan inte ha hänt på många, många år. Glöm inte att han var ute i kylan under Lagerbäcks sista tid.

Viktigare fråga är om det är rätt? Ja, sett till matchen mot Ukraina och träningarna som vi fått se så är det så. “Chippen” har varit i slag. Viktigt att han vågar utmana och utmana i kväll, för det ungerska försvaret håller ingen vidare klass och det är ett bra försvar att anfalla.

Som de sa på min tid: Cykla han, “Chippen”, cykla han:

Svenska startelvan: 1 Andreas Isaksson – 2 Mikael Lustig, 3 Andreas Granqvist, 4 Daniel Majstorovic, 17 Oscar Wendt – 8 Anders Svensson, 9 Kim Källström – 7 Sebastian Larsson, 11 Johan Elmander, 21 Christian Wilhelmsson – 10 Zlatan Ibrahimovic (K)

Avbytare: 23 Pär Hansson – 5 Behrang Safari, 14 Tobias Hysén, 16 Pontus Wernbloom, 19 Jonas Olsson, 20 Ola Toivonen, 22 Rasmus Elm

På läktaren på Ferenc Puskás-stadion utan möjlighet till spel finns: Mikael Antonsson, Emir Bajrami, Alexander Gerndt, Martin Olsson.

Tufft för Bajrami och Gerndt som gjorde mål i senaste EM-kvalen och nu inte ens får spela. Extra svårt för Bajrami som länge var ett förstaval för Hamrén men uppenbarligen är inte förbundskaptenen nöjd med Twente-yttern som ju även blev skadad mot Ukraina och då kom “Chippen” in.

Sedan har vi Ola Toivonen som också missade mötet med Ukraina och nu får se hur Johan Elmander smiter förbi och tar den centrala platsen på mittfältet. Kanske inte så mycket att säga om det heller, även om det blir en chock för Toivonen sett till att han i Malmö sa att han kände sig säker på sin plats.

Att Andreas Granqvist knep mittbacksplatsen har ju Hamrén varit öppen med hela tiden. Bara hoppas att han inte sätts på några svårare prov för jag är inte övertygad. Resten av backlinjen var också given, men det är tufft för Wendt som inte spelat tävlingsmatch sedan i juni.

***

Grymt varmt i Budapest. Men till i kväll ska det hinna bli skönt.

***

Allt om hur ni följer EM-kvalet får ni HÄR.

***

Många svenska fans i den ungerska huvudstaden. Det är häftigt att se hur det verkligen blivit en folkrörelse att åka på bortalandskamper. Det är verkligen annat än när jag själv stod på läktaren i Chorsow 25 oktober 1989 – efter att ha åkt färja och sedan nattåg (20 spänn) och där konduktören sålde hembränt – ihop med ett par hundra svenskar och såg Sverige fixa en plats i VM i Italien 1990.

[youtubeplay id=”n0xJIJPNO_s” size=”large”]

Publicerad 2011-09-02 kl 13:44

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons