Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Fler sådana insatser och EM förblir en hägring

Vi är vana vid att Sverige ska avgöra i matchens slutskede i Budapest. Fast Gergely Rudolf ville annat och han tryckte in segerbollen i den 90:e minuten – och frälste samtidigt Ungern från detta ok av tunga, tunga förluster mot ett gulblått landslag.

Läktarna på Fenec Puskás-stadion exploderade som om de vunnit VM efter målet och spelarna ville aldrig sluta fira, och det är inte utan man förstår dem. Herregud, EM-hoppet lever och de fick någon slags hämnd.

Att det sedan var juniorfotboll i den svenska backlinjen av Oscar Wendt, Daniel Majstorovic och Andreas Granqvist som lät den petade Ipswich-spelaren Tamás Priskin få in en boll är en helt annan sak som inte ungrarna bryr sig.

Om jag var Erik Hamrén hade jag inte sovit en minut efter det försvarsspelet. Här hade det svenska landslaget inför matchen i Ungern haft allt i egna fötter och så gör man en sådan bedrövlig match. Andreas Isaksson, Johan Elmander och Christian Wilhelmsson höll Sverige i matchen efter en bedrövlig första halvek.

De två sistnämnda ordnande kvitteringen efter en Zlatan-klack men det var främst Elmanders mål. För Sveige hamnade i 1-0 underläge i första halvleks slutskede efter taffligt försvarsspel och trots en bränd ungersk straff och ett friläge så stod det 1-1 till 90 minuter var spelade.

Då fick den svenska backlinjen frispel och lät två ungrare visa dem hur man inte borde få göra om man spelar för en plats i ett EM-slutspel och sedan gick gardinen ner helt. Sedan är det lika bra att vara ärlig och säga att Sverige gjorde en riktig skitmatch.

Att Hamrén såg den svenska backlinjen haverer och då framför allt Oscar Wendt och att ingen av dem blev utbytta, ja, det förblir en gåta. Hamrén förklarade med att han gick för seger och gjorde två snabba  byten och sedan inte vågade ett tredje.

Bara att bryta ihop och komma igen för landslaget. EM-hoppet finns där och inte ens chansen att bli bästa grupptvåa är helt borta. Förlusten har två positiva grejer: Sverige gjorde mål och slår Ungern om man hamnar på samma poäng och nu har Holland vunnit gruppen och kan slå av på takten i sista matchen mot svenskarna.

Fast, om Hamréns landslag gör fler insatser av den här typen så kan spelarna boka semestrar nästa sommar och slutspelet i Polen och Ukraina förblir en hägring.

Publicerad 2011-09-02 kl 22:45

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons