Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Hur gör Hamrén med Bajrami, Toivonen, Wendt?

Zlatans presskonferens från i dag ser ni här:

Landslaget:%20Zlatan%20s%C3%A5gar%20Ungern%20-%20och%20Sverige

***

Redan nu kan jag utlova svensk seger mot San Marino på tisdag. Om inte det blir så får det bli ballongdansen i Super-Live eller något annat kul. För det är ingen risk/chans (valfritt) till det eller till svenskt poängtapp.

Det lilla landets landslag har inte gjort mål sedan ett matchen mot Slovakien 2008 och har på sina 107 landskamper bara vunnit en (mot Liechtenstein 2004) och kryssat tre (Turkiet 1993, Lettland 2001 och Liechtenstein 2003)

I det pågåenden EM-kvalet är det noll poäng på åtta matcher och 0-44 i målskillnad. Ja, ni fattar, det är ett av de sista blåbärslagen som Sverige ska spela mot på tisdag kväll och det ska bli svenska mål och seger.

Erik Hamrén ska formera en startelva och det tuffa med att ta ut den har inte med motståndet att göra utan det handlar om hur han ska hantera en del spelare efter förlusten i Ungern.

Grejen är ju att fyra ska sitta på läktaren och bara det är en tydlig signal om hur förbundskaptenen ser på dem. Vem ska byta plats med Emir Bajrami som ju var fotskadad och av den anledningen satt på läktaren? Hur gör han med Ola Toivonen?

Här är den startelva jag kört: Isaksson – Lustig, Granqvist, Olsson, Olsson – Svensson, Källström – Larsson, Elmander, Wilhelmsson – Ibrahimovic.

Två byten från i fredags och det är Daniel Majstorovic som haft det tungt i landslaget under EM-kvalet och verkar ha tappat en del kvalitet i skotska ligan, tyvärr. Även Oscar Wendt får sitta efter sin match.

In kommer två styck Olsson för att de garanterat hanterar San Marino och som dessutom får chansen att visa vad de kan tillföra. Även om Jonas Olsson inte är något bollgeni är han en hyfsad passningsspelare och han har attityden.

Även Martin Olsson har en inställning som få och även om han knappast är en polerad och skolad vänsterback så fyller han rollen i Blackburn och han kommer att fylla på framåt. Han är värd den möjligheten.

Rasmus Elm får börja på bänken trots sitt starka inhopp men ska garanterat ha en halvlek när Hamrén kan låta Källström och Svensson vila. För även om den sistnämnda gjorde en svag insats i Budapest är det rätt att spela med honom.

Bänken blir: Pär Hansson, Behrang Safari, Daniel Majstorovic, Rasmus Elm, Pontus Wernbloom, Ola Toivonen och Tobias Hysén eller Emir Bajrami.

På läktaren får Alexander Gerndt sitta kvar, han verkar ha tappat den känsla och det flyt som tog honom från Gefle till HIF, landslaget och Utrecht på ett drygt år. Han får sällskap av Wendt, Mikael Antonsson och Tobias Hysén eller Bajrami.

Naturligtvis kommer det att vara jobbigt för Hamrén att hålla Ola Toivonen utanför startelvan igen men det går inte att röra på Johan Elmander och Christian Wilhelmsson och Elmander är starkare centralt än till vänster, men Hamrén kanske offrar “Seb” Larsson för Toivonen som han gjorde i Budapest på slutet?

Ja, det finns många frågeställningar av den typen för Hamrén och därför ser jag fram emot att få se hur förbundskaptenen mönstrar sitt manskap på träningen på måndag kväll och sedan när han släpper startelvan.

***

Tänk att man ska behöva hålla på Danmark. Mot “Drillo” och Norge. Jag vet att Ekwall emellanåt anser att jag har en störning, men jag har alltid varit svag för “Drillos” kompromisslösa fotboll.

Här har ni ALLA fakta kring EM-kvalet och vad som gäller när det kommer till play off, bästa grupptvåa och så vidare.

***

Först klev en halvdragen gubbe in på planet till Ungern och tittade på mig och Ekwall och utbrast: “Oh, här sitter hela Aftonbladet också.” Tätt därefter viskade samma gubbe till Marcus Allbäck med en vink mot oss: “Tänk att du har de gamarna efter dig.”

I går kom en kvinna fram till mig på restaurang Koi i Malmö och sa: “Jag känner igen dig från tv, det var du som fick en tårta i ansiktet…”

***

Inget Fotbollskanalen Europa i kväll eftersom ligaspelet ligger nere, däremot kör vi Fotbollsmåndag direkt från San Marino vid 23-tiden på måndag kväll. Missa inte det i TV4.

***

Avfärd tidigt i morgon för följande rutt: Kastrup-Bologna-San Marino. Ser fram emot att kolla in den lilla republiken som funnits i 1710 år och se vad det är för ställe, men egentligen är det lite löjligt att den är med i fotbollens kvalspel till stora mästerskap.

***

Grillat vildsvin hemma hos Zlatan för landslaget. Gissar att han skjutit dem i Sverige för att man räknar med att inom några år så skjuts det mer sådana än älgar. Jag är inte mycket för jakt men att skjuta vildsvin är tydligen något som är bra sett till att de förökar sig oerhört snabbt i Sverige och inte har några naturliga fiender.

***

Vilken oöm anfallare Degerfors har i Peter Samuelsson. Nu får klubben ett mindre häng på GIF Sundsvall. Fast det är bottenstriden i superettan som innehåller dramatiken, efter Hammarbys senaste förlust så inser man att det är nervösa dagar på Södermalm och i dess förorter.

***

Lars-Olof Mattsson är kung i Sierra Leone efter vinsten mot Egypten. I oktober möter Bangura o Co Sydafrika borta. Seger där och man har chansen att nå Afrikanska mästerskapen som man bara varit med i två gånger och inte på 15 år. Vore stort.

Publicerad 2011-09-04 kl 19:30

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons