Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Apropå domen om MFF-Dif så har twitter sina begränsningar

Fotbollsmåndag sänder vi från San Marino och det går i TV4 vid 23:00. Erik Hamrén är gäst. Förbundskaptenen attackerar mig för den startelva jag vill se mot San Marino.

***

Kul med John Guidetti – och får vi se mer sådant framöver blir det A istället för U21:

Landslaget:%20Guidetti%20g%C3%B6r%201-0:%20%22F%C3%B6r%20min%20morfars%20skull%22
***

Domen gällande den avbrutna matchen mellan MFF och Djurgården kom i eftermiddags efter en alldeles för lång process, över en månad. Jag fick den uppläst för mig och twittrade en reaktion:

“Starkt av disciplinnämnden att gå på omspel. Rätt beslut. Sedan fattar jag upprörda MFF:ares besvikelse. Tydligt att regelverk ej funkar.”

Något som fick många att reagera hårt. I och med att jag var på landslagets presskonferens och träning i San Marino så fanns det inte utrymme att precisera mer vad jag tyckte just då. Twitter har sina begränsningar.

I grunden är det rätt av Disciplinnämnden att fria om man inte med säkerhet kan bevisa vem det är som kastar. Det är grunden för all rättvisa. Att sedan en del MFF:are har sett och är säkra på att det är Djugården-fans och att mycket talar för det räcker inte.

Jag förstår verkligen MFF:are som är arga och jag håller med dem som menar att man borde spela matchen från den tidpunkt som den bröts. MFF ska inte behöva förlora den ledningen som man hade i matchen.

Vad jag förstod så stoppar regelverket det och det är något som man måste se till att ändra. För om man spelar om matcher så bör man spela om den från den tidpunkt som de bröts.

Jag borde alltså i twitter formulerat att det var rätt beslut att inte döma någon av klubbarna eftersom man inte kan bevisa vem som kastade knallskott. För det är rätt väg att gå, det måste vara rättvisa.

Det är naturligtvis rätt av Malmö FF att överklaga. Klubben skötte ju allt kring den avbrutna matchen mot Helsingborg på ett korrekt och exemplariskt sätt, men att man bara ska acceptera detta förstår jag är omöjligt.

Problemet är att regelverket är korkat eftersom det bjuder in till att någon idiot kan kasta från motståndarnas läktare och att det är oerhört svårt att bevisa vem som är skyldig. Dessutom kan man stoppa matcher på det sättet. Det är nu tydligt att det inte fungerar.

I och med att nämnden i viss mån ändrar inriktning och talar om “den höga bevisföring” så förstår jag också alla AIK:are som blir upprörda. De känner ju att de blev för hårt dömda i mötet med Syrianska och det går onekligen att förstå att de vill få det prövat ännu en gång.

Tyvärr finns det idioter som kastar knallskott och för att komma till rätta med det så måste förbundet och andra inblandade ändra på regelverket. Det går inte att ha en så osäker rättsäkerhet kring dessa frågor.

Hur? Ja, en grund är ju att alla parter (förbund, polis, klubbar, fans osv) försöker hitta en lösning som inte är så här godtycklig och osäker. Något alla är med att utforma för att få ALLA att ta ansvar när det händer sådana här tråkigheter.

***

Träning i solen i San Marino för Blågult och det såg ut som om följande startelva får springa ut tisdag kväll: Isaksson – Lustig, Granqvist, Majstorovic, M Olsson – Elm, Källström – Elmander, Toivonen, Wilhelmsson – Ibahimovic.

Om det stämmer får Oscar Wendt, Anders Svensson och Sebastian Larsson lida för insatsen i Budapest. Däremot klarar sig bägge mittbackarna…

***

Måste säga att jag emellanåt blir beklämd av hur en del uttrycker sig via twitter eller mejl för att man inte råkar tycka exakt som de vill att man ska tycka. Förstår inte varför de tar sig den rätten.

***

Träffade Olof Mellberg med familj på Kastrups flygplats. Han hade golfset med sig och hade varit i Danmark och golfat över helgen och skulle flyga hem och träna.

Kanske spelar han i helgen eller så dröjer den en vecka till Champions League mot Marseille. Goda nyheter. Bara hoppas han klarar sig utan skador till EM-kvalen i oktober, för han behövs.

Publicerad 2011-09-05 kl 20:34

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons