Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Städar inte Hamrén för mycket i startelvan?

Förbundskapten Erik Hamrén har sagt det tydligt, det här är elitidrott och då är premissen att man åker ut om man inte presterar. Så Sebastian Larsson, Anders Svensson och Oscar Wendt åkte ur startelvan efter förlusten mot Ungern.

Startelvan är istället den vi såg på sista träningen: Isaksson – Lustig, Granqvist, Majstorovic, M Olsson – Elm, Källström – Elmander, Toivonen, Wilhelmsson – Ibrahimovic.

På ett sätt är det naturligtvis bra att Hamrén agerar, mitt problem blir mer att det fanns fler som underpresterade och med dem händer inget och därför blir det fel. De spelar vidare som om inget har hänt, och då riskerar det att bli problem i gruppen.

Extra konstigt att peta vice-kaptenen Svensson som i juni var bland Sveriges klart bästa och som förvisso hade det tungt mot Ungern men ändå borde ha en plats i elvan. På samma sätt som jag köper att Zlatan spelar fast han inte är hundra.

Men det är naturligtvis Hamréns val och känner han att Rasmus Elm är rätt då får han köra på det. Likadant är det med Ola Toivonen där min känsla är att han på något sätt lovat PSV-liraren speltid och då knuffar undan Johan Elmander som var vass centralt i fredags.

Sveriges offensiv och grepp om matchen kom ju av sig i fredags när Toivonen kom in på planen. Dessutom gick det tydligt att se att PSV-liraren inte var nöjd när han fick träna med reserverna på lördagen.

Hela rockaden går ut över Sebastian Larsson som nu får sitta på bänken. Han kokade redan i fredags eftersom han inte fick några bollar till sin kant, och så åkte han ut ur laget. Ja, ja, det är bara att kriga på för de petade.

Det är dock konstigt att mittbackarna Granqvist och Majstorovic går ograverade ur det som var ett försvarshaveri? Att Wendt får kliva upp på läktaren var rätt givet och det är rätt att testa Martin Olsson.

Ett agerande som Behrang Safari inte behöver vara indian för att läsa. Erik Hamrén litar inte på honom som vänsterback, och det enda konstiga är då att förbundskaptenen tar ut en spelare som han inte tror på.

Som sagt handlar inte mötet med San Marino så mycket om poäng utan mer om vilka signaler Hamrén skickar till en del spelare. Han måste givetvis välja väg och det går ut över en del lirare och det är inget att göra.

***

Ekwall vs Lundh är tillbaka på lördag. En högaktuell gäst är klar. 20:00 i TV4 Sport.

***

Fascinerad över att se så många svenska fans på plats i San Marino. Eller så vill de bara vara säkra på vinst? Oavsett skäl så har de valt ett annorlunda resmål uppe på 750 meter höga Monte Titano.

Den lilla republiken ligger oerhört vackert med en strålande utsikt ner över den italienska ostkusten. Solen steker skönt i september och även om backarna tog en hel del när jag sprang ett varv så njöt jag av utsikten och naturen…och då ska det till något alldeles extra.

Annars vilar något dammigt och trött över San Marino. Nästan som om tiden stått still bland de slingriga vägarna och det är ingen italiensk hetsighet utan mer ett långsamt tempo och det enda man hör är någon kyrkklocka och ett och annat motorfordon. Ovant om man är från Stockholm.

Restaurangerna drar igen vid 21:30 och jag fick använda all min charm och lite hårtork för att få fram några tallrikar kallskuret, en pava vin och några öl till Ekwall och Mange som kom till hotellet först vid 23-tiden efter att ha varit och länkat hem jobb.

Sightseeing är gjord rätt snabbt och det är en del ruiner och gamla byggnader som klänger sig runt berget. Jag kan inte påstå att jag gick i gång även om det är den enda kvarvarande staten från tiden när Italien var uppdelat i massor av sådana.

Någon shopping är det inte heller tal om. Verkar som att man mest säljer olika sorters soft-air-gun, en del spionutrustning, italiensk sprit och sedan krims-krams som platsat lika väl på Kiviks marknad.

Ekwall bröt ihop och sniffade upp en outlet och lockade dit oss med sms som utlovade “svår shopping till grymma priser” men det var skyltar på ryska och ett klädutbud därefter: mycket färg och feta märken, och det är inte rakt upp min gränd.

Jag hoppas bara på tre pinnar så vi kan styrka kärran ner för berget och återvända till verkligheten och ta sikte på EM 2012 i Polen och Ukraina nästa sommar.

***

Jag står bakom Sevilla-basen José María del Nido hela vägen. Det är för den spanska ligans bästa.

***

Bosse Pettersson kritiserar Zlatan för att han inte tog mer ansvar mot Ungern. Jag håller med om att Milan-anfallaren definitivt varit bättre men med tanke på så mycket markering han drar på sig och som öppnar för andra så hade jag också haft honom på planen.

***

Så släppte SvFF:s valberedning namnen på kandidaterna att ta över efter Lars-Åke Lagrell. Det är de fyra kända namnen: Lars-Christer Olsson, Karl-Erik Nilsson, Susanne Erlandsson och Jörgen Eriksson.

Vid en första anblick är Olsson det mest spännande namnet – och det säger kanske en del om fältet – men det blir intressant att höra vad de vill med svensk fotboll. Någon av kandidaterna kanske överraskar?

Inte utan att jag undrar om Börje Sandgren, som är ordförande i valberedningen, ljög för mig i förra veckan när han sa att han hade fått in nomineringar på ytterligare kandidater? Eller är det någon som hoppat av? Jag tror på det förstnämnda, tyvärr.

***

Varför dröjde Henrik Larsson så länge med att värva en målvakt? Inte utan att man undrar efter att Landskrona tagit tio poäng på fyra matcher och inte släppt in något mål efter att Ivo Vazgec började stå i mål.

Publicerad 2011-09-06 kl 17:01

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons