Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

De svenska backarnas förbannelse

Lundhs blogg

Vilken rysarhelg för Erik Hamrén. Stora delar av hans försvar är neutraliserat i sina respektive klubblag. Och det bara några veckor innan förbundskaptenen ska ta ut den svenska EM-kvaltruppen för ödesmatcherna mot Finland och Holland.

Och alla som såg backarna mot Ungern vet att de behöver speltid.

Inte nog med att Sverige har svårt att få fram vänsterbackar till landslaget. De som finns har det tufft. Behrang Safari, Oscar Wendt och Martin Olsson var alla bänkade i helgen som gick. Förvisso fick Olsson hoppa in i paus i Blackburn och han gjorde det bra, men det var knappast vad spelarna behöver.

Inte heller vad Erik Hamrén behöver. För sett till hur det gick i senaste EM-kval kan bara Olsson åkt hem med stärkt självförtroende. Bänken är inget som lyfter varken Wendt eller Safari. Där har väl Anderlecht-backen större chans till spel sett till Europa League.

Annons

Vilka alternativ har Hamrén? Erik Edman? Han har inte känts motiverad och inte varit fullt lika vass som första året i HIF. I övrigt är det ganska tunt bland vänsterbackarna.

Lägg till att Andreas Isaksson också var bänkad i PSV som bestämt sig för att byta keeper och inte vill ge svensken nytt kontrakt. Kan bli ett långt år i Holland om inte målvakten får stå något alls och då finns både Johan Wiland och Pär Hansson som blinkar för omkörning, men med två avgörande i oktober är det knappast vad förbundskaptenen drömde om.

Problemen är inte över där, även Andreas Granqvist och Mikael Antonsson inledde karriären i serie A på bänken. Daniel Majstorovic var utanför Celtics lag mot Motherwell och enligt klubbens hemsida var han inte skadad eller avstängd. Enligt skotsk press valde Neil Lennon att satsa på Charlie Mulgrew som mittback.

Annons

Jonas Olsson får fortsatt förtroende i West Bromwich men är ju inte Hamréns favorit. Ett plus är att Joel Ekstrand smugit med i Udinese och den förre HIF-backen har ryckt åt sig en startplats. Imponerande men jag tror inte det räcker för förbundskaptenen. Vi får väl se.

***

John Guidetti är inte blyg – när han var med i Fergie Time – den webbexklusiva delen av Fotbollskanalen Europa – så tog han för sig. Siktet är på EM-kvaltruppen:

Fotbollskanalen%20Europa%20-%20Fergie%20Time

***

Super-Live är tillbaka i kvällens Fotbollsmåndag. Start 19:00 på fotbollskanalen.se och ni får allt om kvällens allsvenska matcher – Elfsborg-Gais, Halmstad-Gefle och Örebro-AIK –  och från Söderstadion där Hammarby tar emot GIF Sundsvall i en ny ångestmatch.

Publicerad 2011-09-12 12:43

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto