Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Kan omöjligt se HIF slarva bort Lennarts pokal

Guldfesten är uppskjuten för HIF. Mest deppig är nog Gais kassör som hoppats på att Helsingborg skulle kunna säkra SM-guldet i Göteborg vilket fyllt på den grönsvarta kassakistan när HIF-fans gått man ur huse. Fast efter att Jon Jönsson ordnat 3-2 till Elfsborg så blir det inte så.

M%C3%A5l:%20J%C3%B6nssons%20frisparkskanon

Rättvist eller ej kan man diskutera, men det kändes som att rätt lag vann till slut. Det var en våldsamt öppen match och det kunde egentligen slutat hur som helst. Inte nog med Hults grova miss på  slutet, men att Erik Sundin lämnade Borås Arena med bara ett mål gjort framstår som lika svårgreppat som svarta hål i rymden.

Elfsborg verkade mer taggat och rockaderna med David Elm in och Stefan Ishizaki till höger gav en bättre tyngd framåt och det var tydligt från start. Möjligen, möjligen fanns det även en anda av att de gulsvarta ville visa att man är bättre än vad kritikerna tycker?

Mågot man klarade av, även om man fortfarande är för dåliga bakåt jämfört med Magnus Haglunds tidigare och mer framgångsrika upsättningar. Elfsborg släpper till för enkla mål och dessutom alldeles för många chanser. Bara sett till matcherna mot Gais, Häcken och HIF så hade det kunnat se mycket värre ut.

Mot Helsingborg funkade offensiven bättre och då hade man råd att släppa in två mål och sedan lita på att 2011 års Hans Eskilsson – Erik Sundin – inte är tillräckligt effektiv även om han springer till sig målchans på målchans. Det höll denna gång och det kan vara en viktig seger inte minst för att lagen möts i en cupkvart om en vecka.

HIF har nu förlorat två matcher denna säsong: AIK och Elfsborg borta. Det kan man säkert ta och man leder fortfarande med sju respektive åtta poäng över de som jagar. Frågan är hur Conny Karlssons mannar hanterar restprogrammet som väntar: Gais B, Norrköping H, Gefle B och AIK H.

Fyra poäng till räcker för Elfsborg hämtar inte in tolv mål på fyra omgångar. Jag tror inte allsvenskan lever till sista omgången, snarare att det kan bli guldfest på Olympia när Norrköping kommer dit. Allra senast får det bli party på Strömvallen. Kan inte se HIF tappa Lennart Johanssons pokal.

Glöm inte att både AIK (Malmö B, Gais H, Häcken H och Helsingborg B) och Elfsborg (Mjällby B, Gefle H, Norrköping B och Trelleborg H) ska vinna alla sina matcher för att hota på allvar möjligen går Elfsborg rent men jag är inte säker på att AIK fixar det.

***

Falcao! Andra hattricket i rad.

***

Tänk att gamle AIK-hjälten Jos Hooiveld hamnat i forna svenskklubben Southampton. Mål i Carling Cup, men fick kliva av skadad.

***

Kan Tom Prahl trolla? Fem omgångar kvar. Efter förlusten mot Gais och Syrianskas seger mot Örebro ser det mörkt ut för Trelleborgs FF och släpper man in så mycket mål och har så svårt att själv näta är det inte konstigt. Fast, det är lite tråkigt, jag gillar ju en kisande Prahl på sidlinjen.

***

Huliganismen är inte borta i England heller, även om det är mycket mindre än det varit. Det var rejält oroligt i samband med Leeds-Manchester United och två poliser skadades och man grep ett 20-tal. Dessutom skrek Leeds-fansen om München och Manchester-fansen om Istanbul. Trist, trist.

På planen var det en uppvisning av Manchesters reservlag anförda av gamlingar som Michael Owen, Dimitar Berbatov och Ryan Giggs. Klasskillnad, helt enkelt. Jag tror en del Premier League-klubbar haft problem med den startelvan, och den var flera storlekar för stor för Leeds.

Så stora är skillnaderna i engelsk fotboll i dag och de ökar bara och det är ganska trist att det blivit så. Men Manchester United-fansen är kanske nöjda? En som var glad var Owen som inte fått mycket speltid men visade att hans avslutningsskicklighet sitter där.

***

Ängelholms kommun räddar Ängelholms FF. För vilken gång i ordningen kan man fråga sig? Behöver inte googla särskilt mycket för att få fram bilden av en klubb som gång på gång kört i diket men inte lärt sig. Tyvärr alldeles för vanligt inom idrotten. Varför? Ja, det behöver man nog en psykolog för att förklara.

Däremot inser man ju varför förre ÄFF-basen Mats Johansson viller lämna över. Avskedsintervjun som ÄFF-bas i HD andas ju att allt är lugnt och han förklarar att han inte ville lämna över i vintras då ekonomin var trasslig…precis som det var annat nu.

***

Daniel Majstorovic fick spela mot Ross County i skotska Ligacupen. Tillbaka för att stanna?

***

Tänk att det finns liv i “Nisse” Johanssons gamle polare från Bayern MünchenOwen Hargreaves smällde dit ett mål i debuten för Manchester City. Snacka om att han inte gett upp.

***

Övertygad om att Mathias Ranégie kommer att betala sig för Malmö FF.

***

Mikael Antonsson från start för Bologna mot Juventus. Alltid något. Men Andreas Granqvist var tillbaka på Genoas bänk, även Joel Ekstrand är bänkad i Udinese och Albin Ekdal i Cagliari.

Publicerad 2011-09-21 kl 22:05

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons