POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

En örfil har ingen dött av…

Mikael Stahre är ny tränare i IFK Göteborg. Något den förre AIK-tränaren inte trodde på när han var gäst i Ekwall vs Lundh där han även blygsamt konstaterade att “alla är gnagare”.

Här är min krönika om IFK Göteborgs satsning på Mikael Stahre som ny tränare.

***

Owen Hargreaves håller inte igen i kritiken mot Manchester United. Ovanligt att spelare sågar på det sättet och United har aviserat en replik.

***

Juventus målvakt Gianluigi Buffon tyckte inte det var så farligt att förre Juve-spelaren Marco Di Vaio fick en örfil i veckans oavgjorda match. Jag är mest fascinerad över vakten på Juventus nya arena som inte gör något…och för mig är inte en örfil på en spelare okej.

***

Börjar undra om Zlatan Ibrahimovic inte tappat motivationen efter så många år på toppen? Fortfarande tycker jag det var konstigt att dra på älgjakt i Jämtland när han fått åka hem till Malmö för att köra rehab. Blev även ett stopp i Stockholm på vägen tillbaka söderut.

Snackade med en gammal landslagspelare som kände igen sig i Milan-stjärnan. När skador och ett oerhört inrutat liv under en massa år – träning, resa, hotell, match, resa, träning, hotell, match, resa osv – hinner ikapp en och man börjar bli sugen på annat i livet.

Vill får väl se när säsongen tar fart och då förhoppningsvis en av dessa alla småskador ger med sig och han  får regelbunden speltid i både klubb och landslag. Risken är att han är tillbaka först 2 oktober mot Juventus och därefter väntar ödesmatcherna i EM-kvalet.

Under hösten har han bara spelat tre tävlingsmatcher, för jag räknar inte Supercupen: ligapremiären mot Lazio, EM-kvalet mot Ungern och EM-kvalet mot San Marino. Ett mål och inga övertygande insatser även om jag givetvis spelat honom i landslaget sett till att han öppnar för de andra.

Undrar hur många år till han i sig? Tveksam om det ens är Milan-kontraktet ut, till 2014.

***

Att inte alla mina blogginlägg syns i Iphoneappen är en teknikfråga. Det låter enkelt men det är en aning komplicerat att lösa den typen av grejer. Olika system som inte drar jämnt med varandra och där varje gång jag ha med ett klipp från våra sändningar så straffar det ut inlägget. Bara så ni vet.

***

Helsingborgs IF ska betala sin “skuld” till kommunen efter säsongen. Runt 16 miljoner kronor ska in. Hade velat se en uträkning på vad HIF genererat i skattepengar, jobbtillfällen och hyra till Olympia och räkna av kommunalt bistånd och annat för att se om kommunen gjorde rätt eller inte när man stoppade in 40 miljoner kronor utan säkerhet.

Jag tror att det var rätt beslut, åtminstone sett för HIF, däremot blir det väl problem om alla klubbar tror att de kan köra i diket och sedan räkna med kommunens hjälp.

Dessutom är det ju för djävligt att klubbar kan dopa sig till framgång på kommunala pengar när konkurrenterna sliter med sina småslantar, samtidigt är det svårt för kommuner att bara strunta i klubbarna. Ta bara Västra Frölunda som exempel där Göteborgs kommun gick in och räddade klubben.

Fel, skrek många men i slutändan kan man undra vem som annars skulle ha fyllt Scandinavium år efter år och dessutom genererat en hel rad jobb (både direkt i klubben och indirekt i form av kiosker, restauranger, krogar, bussar osv) och skatteintäkter från alla dem. Glöm inte hyran för arenan.

Sedan är det många som försvarar senaste offret, Ängelholms FF, och menar att kommuner hjälper klubbar på olika sätt med arenabyggen osv. Eller så har vi Rune Andersson som varje år ser till att Trelleborgs FF får en check så att man kan fortsätta köra med ett underskott.

Livet är orättvist, helt enkelt, men det svåra för mig i ÄFF-fallet är att kommunen och klubben rundar SvFF:s regler om elitlicensen genom att det inte formellt är ett lån och att det helt saknas säkerhet. Därmed är det kommunens invånare som tas som gisslan av klubben.

Tyvärr tror jag dessutom ÄFF har betydligt mindre chans än HIF att få fart på sina affärer, men det är klart att en plats i allsvenskan och ingen direkt satsning år ett innebär att kommunen kan få tillbaka sina stålar. Tyvärr har ÄFF en lång historia av risiga affärer…som alltför många andra klubbar.

***

Varför scoutar inte klubbar bättre? Alla serie A-lovers vet väl vad Gian Piero Gasperini står för fotbollsmässigt. Om nu inte Inter hade mer tålamod så måste man undra varför jobbet gick till Gasperini.

***

La Liga lever.

***

Tiderna förändras, det är bara att vänja sig. Gillar på något sätt den ledsna repliken jag fick av 10-åriga dottern när jag undrade om vi ska gå på bio: “Nej, det är inte kul och jag har sett allt. Nu har alla serier tagit slut, Harry Potter, Shrek och det dröjer minst fem år till nästa bilar.”

Serier? På bio? Det är inte som förr, helt enkelt.

***

Mikael Stahre ska äntligen presenteras i Göteborg. Spännande.

***

Diego Maradona har inte samma klipp i foten längre:

[youtubeplay id=”6kVj1fu8Cas” size=”large”]

Publicerad 2011-09-23 kl 10:57

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå