Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Tänk att det gått fem år sedan debuten

Söndagen den 24 september 2006 klev jag in på TV4 kring lunch för dåvarande Fotbollschefen Per Nunstedt tyckte att det var bra om jag såg och lärde mig om tv-världen inför debuten i tv-rutan senare den kvällen. Nya programmet Fotbollskanalen skulle dra i gång efter söndagsfilmen i TV4.

Jag hade sagt upp mig från Expressen på fredagen och nappat på en provanställning på ett halvår där det var klart att TV4 skulle satsa på en ny sajt, fotbollskanalen.se, och det hette att det skulle bli en riktig anställning om sajten snurrade inom sex månader.

Tanken var att ta hjälp att ett debattprogram på söndagar som skulle heta Fotbollskanalen och där Ola Wenström, Magnus Hedman och jag skulle vara fasta deltagare och sedan ha en inbjuden gäst. Jag fattade inte riktigt vad jag gett mig in på den där kvällen. Tur var kanske det?

Jag minns inte ens premiärgästen. Kan det ha varit Johan Mjällby? Det var lite annat i de första programmen, lite mer Rock’n Roll och sedan överlåter jag till andra att avgöra vad som bäst. Jag gillade originalet men älskar även dagens variant.

Här är det enda gamla program jag hittar, där Kalmar FF gör “skandal” med sin La Manga-film som till och med engelska Four-Four-Two uppmärksammade:

Favorit%20i%20repris%20-%20%20Kalmar%20laddar%20i%20La%20Manga%202007

I dag är det exakt fem år sedan jag debuterade och efter två år blev Fotbollskanalen uppgraderat till Fotbollskanalen Europa med inriktining på ligaspelet och då hade Wenström, Nunstedt och Hedman alla försvunnit. Istället kom Patrick Ekwall, Pontus Kåmark och Jesper Hussfelt in i studion och Emir Osmanbegovic tog över som fotbollschef.

Uppenbarligen var det ett skifte många uppskattade och det var kul för oss som jobbar med programmet att besökarna på SvenskaFans.com i våras röstade fram programmet till Årets Magasinprogram. För även i tv-branschen är det kul med feedback.

Under samma tid har innehållet på TV4:s fotbollskanalen.se vuxit och vi har mer klipp, mer nyheter och egna program, en stor skillnad jämfört med hösten 2006 och sajten har gått från cirka 25-30 000 unika besökare i veckan i september 2006 till mellan 250 000 och 300 000 i veckan i dag.

Alltfler av er är både oftare och längre på sajten för att läsa nyheter och bloggare och se på mål, tacklingar och program. Vi ser till att rapportera från fler ligor och i fler olika former. Det är dessutom ett påslag varje vaken timme, och även om det går för fort ibland sett till en del slarvfel och stavfel så är det inget snack om att Fotbollskanalen är en viktig del för en massa fotbollsfrälsta.

För egen del kan jag fortfarande sakna känslan av att slå upp ett uppslag i en tidning när en nyhet har dragits loss men jag har aldrig ångrat skiftet till TV4 och fotbollskanalen.se. Den kvällen för fem år sedan kunde nog inte någon av oss föreställa oss vad det skulle innebära och vart det skulle ta vägen.

Under hösten 2011 klev Johanna Garå in i studion när Kåmark försvann och vi är inne på fjärde säsongen. Frågan är var vi alla befinner sig om fem år till? Finns Fotbollskanalen Europa och fotbollskanalen.se i september 2016 och tar jag T-banan till TV4-huset på Gärdet även då?

Publicerad 2011-09-25 kl 17:44

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons