Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Hamréns startelva vs min startelva mot finnarna

Oscar Wendt och Behrang Safari fick ett kvitto på sina insatser i landslaget när Erik Hamrén tog ut truppen till ödesmatcherna mot Finland och Holland. Vänsterbackarna åkte ur truppen och in kom Pierre Bengtsson från FCK. Kvar är sedan tidigare är Martin Olsson.

Hårda bandage från förbundskaptenen, men det är naturligtvis rätt. Han har inget förtroende för dem just nu, även om han var noga att säga att han tror på dem på sikt.

Erik Hamrén förklarade att han först satsat på Safari utan att få tillbaka vad han ville se och sedan samma med Wendt. Att spelarna inte får spela i sina nya klubblag i höst gjorde det säkert lättare att ta beslutet, och Hamrén ringde dem om det hela.

Martin Olsson är därmed given som vänsterback mot Finland. Vilket är roligt sett till hur han sett ut i Premier League under säsongen. Han har utstrålningen och modet som förbundskaptenen pratar mycket om, och är inte så förbannat nervös som både Wendt och Safari.

Intressant att förbundskaptenen nu erkände att han inte alls var nöjd med Daniel Majstorovic spel i landslaget. Celtic-backen är hårt kritiserad i Skottland och han var inte heller stark mot Ungern. Dessutom är det tydligt att Andreas Granqvist knackiga start i Italien med bara inhopp kostat honom.

För de mittbackar som fick beröm på presskonferensen var Olof Mellberg och Jonas Olsson och “Granen” var inte längre given trea, enligt Hamrén. Framför allt Olympiakos-backen vars comeback i laget imponerade på Hamrén som blåste upp bröstet när han beskrev sin förtjusning över att mttbacken är tillbaka.

John Guidetti var aldrig aktuell för A-landslaget. De spelare som Hamrén tagit ut är bättre, enligt förbundskaptenen.

Samuel Holmén har varit öppet besviken över ointresset från förbundskaptenen. Kanske rätt medicin? Turk-proffset är nu uttagen i EM-kvaltruppen. Mycket för att en del mittfältare har varningar och därmed kan bli avstängda mot Holland i den sista kvalmatchen.

Zlatan Ibrahimovic många skador oroar Hamrén och det är förståeligt. Samtidigt var förbundskaptenen nöjd med att Milan-stjärnan är tillbaka i träning och att det talar för att han åtminstone kan komma till spel mot Finland och Holland. I bästa fall gör han inhopp i Champions League i veckan och spelar mot Juventus på söndag.

Så här tror jag Hamrén tänker sig startelvan: Isaksson – Lustig, Mellberg, Majstorovic, M Olsson – R Elm, K Källström – Elmander, Toivonen, Wilhelmsson – Ibahimovic.

Så här hade jag formerat: Isaksson – Larsson, Mellberg, Olsson, Olsson – Elm, Svensson – Källström, Ibrahimovic, Wilhelmsson – Elmander

Publicerad 2011-09-27 kl 15:25

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons