Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Croneman-effekten?

I lördags gick DN:s Johan Croneman till attack mot alla lama frågor till Erik Hamrén. Även om han faktiskt skrev i krönikan att han inte riktigt hörde dem via SVT:s sändning från Råsunda-borgen så var han irriterad över dem. Vet inte om det var Croneman-effekten men DN:s utsända gjorde en stark presskonferens i Helsingfors.

ANNONS

Lars Grimlund, som är en av mina favoriter i kåren, ställde den relevanta frågan om varför Erik Hamrén alltid pratar om Nalle Puh som förebild sett till att han kanske inte är den smartaste och inte tänker alltid. Upplevde att förbundskaptenen kom av sig där, och egentligen inte hade någon riktigt bra förklaring.

Det slutade i en jämförelse med golf där förbundskaptenen menade att om man tänker för mycket på att man ska rulla i en birdieputt då missar man lätt. Eller i varje fall så gjorde förbundskaptenen det. Undrar ändå om man inte vill ha smartare spelare än Nalle Puh, men det är väl en smaksak.

Fast starkast var Johan Esk som undrade hur Erik Hamrén såg på att lagkaptenen Zlatan Ibrahimovic varit ärlig och sagt att han inte brann för fotboll på samma sätt längre.

Först tonade förbundskaptenen ner betydelsen av det hela, att det var övertolkat och att vi får se mot Finland att Zlatan fortfarande brinner, men till slut menade Hamrén ändå att Zlatan bara varit ärlig och då undrade Esk om det hade varit okej att Hamrén kände likadant för sitt jobb.

ANNONS

Där blev förbundskaptenen helt ställd. Han gick naturligtvis till attack i ett helt annat ämne, att det är för dåligt att när någon är ärlig så ger det kritik, och när man inte är ärlig så får man kritik för det. Han fäktade helt enkelt bort frågan på bästa sätt.

Fast svaret var uppenbart även om det uteblev, det är klart att Erik Hamrén inte kunde sätta på en presskonferens och säga att han inte brinner för jobbet på samma sätt. Om det sedan innebär att Zlatan inte kan göra det eller ej är en annan sak, men det är klart att det är bekymmersamt om lagkaptenen inte brinner på samma sätt.

***

Även om Holland saknar många spelare är det ett hyfsat manskap som man mönstrar: Vorm – Van der Wiel, Bruma, Mathijsen, Pieters – Van Bommel, Strootman, Van der Vaart – Kuyt, Huntelaar, Van Persie. Inget gäng man bara springer över.

ANNONS

***

Blir åtta plus och en rätt dålig plan fredag kväll. Men Erik Hamrén har givetvis rätt i att bra lag ska kunna vinna oavsett planernas kvalitet.

***

Björn Runström tuppade av i Ekwall vs Lundh-studion i våras och hans säsong efter det har väl varit sådär. Nästan som man kan antyda att han inte vaknat än…blir det likadant för Daniel Sjölund efter att ha höll på att tuppa av när Ekwall intervjuade honom i dag?

Publicerad 2011-10-06 kl 16:06

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto