Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Ljungbergs pungspark är inte värre än Guillous

Den sista svenska träningen före EM-kvalet mot Finland är avklarad. Landslaget körde ett pass i regnet och i mörkret på Olympiastadion. Ingen såg ut att bli skadad även om Christian Wilhelmsson blev kapad bakifrån av en taggad Olof Mellberg och “Chippen” fick linka av en stund.

Fast det var positivt att den svenska träningen var så tänd och taggad och intensiv. Intensiteten räcker långt och det är bara att se till att den är med när domaren Mark Clattenburg blåser till spel vid 18:15 (svensk tid) och då jag gärna vill se ett tidigt svenskt mål.

ANNONS

Däremot mörkade Erik Hamrén sin startelva på träningen. Förbundskaptenen körde spelövningar utan att för den skull avslöja vilka som startar. Till skillnad mot de sista träningarna inför matcherna mot Ungern och San Marino då det var tydligt vilka som skulle spela.

Jag vidhåller att jag tror Hamrén startar på följande vis: Isaksson – Lustig, Mellberg, Majstorovic, M Olsson – Elm, Källström – Larsson, Elmander, Wilhelmsson – Ibrahimovic.

Avbytare: Wiland, Bengtsson, Granqvist, Svensson, Bajrami, Hysén, Toivonen.

Läktaren: J Olsson, Holmén, Wernbloom.

Möjligen ratar förbundskaptenen Granqvist på grund av brist på speltid i klubblaget och tar in Olsson istället. Han kan väl inte köra utan Bengtsson som ytterbacksalternativ? Kan även sätta Bajrami på läktaren för Wernbloom men Hamrén borde vilja ha offensiva alternativ eftersom Sverige måste vinna.

ANNONS

***

Fredrik Ljungberg tar inga fångar i Japan. Dobbarna först. Hade vi behövt mot finnarna.

[youtubeplay id=”4bU40or9OcY” size=”large”]

***

Vilken deppig arena, Olympiastadion. Samma stuk som Ullevi och den gamla Malmö Stadion. Öppet och med löparbanor.

Överhuvudtaget fascinerande vilket starkt östinflytande det är i Helsingfors. Muren föll ju trots allt för över 20 år sedan och även om Finland var tvunget att hålla sig väl med Sovjet var man ju fritt. Men det syns på husen och delar av huvudstaden andas gamla öst-Europa.

***

Förstår inte Jan Guillous påhopp på Zlatans jaktintresse i Nöjesguiden? Varför? Är han avundsjuk på Zlatan? Eller varför är det pinsamt? Och börja tala om uppväxt i förort utan natur…nej, det framstår bara som deppigt med en grinig gammal gubbe som sätter upp regler för när det är okej med ett intresse.

ANNONS

***

John Alvbåge är en riktigt vass värvning av IFK Göteborg. Helt rätt att lägga krut på en etablerad och stark målvakt för det är där man börjar bygga lag. Kolla de senaste SM-guldvinnarna och de flesta har haft målvakter som gjort oerhört starka säsonger.

Publicerad 2011-10-06 kl 18:50

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto