Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Effektiviten ger Sverige EM-läge

Sverige gjorde vad laget skulle. Slog Finland med 2-1. Ja, detär bara att erkänna, det var en turlig seger efter att Erik Hamréns landslag återigen blivit utrullat långa stunder men det spelar i slutändan ingen roll. Det enda viktiga med utflykten till Helsingfors var tre poäng.

ANNONS

Uppdraget slutfört. Effektiviteten var avgörande, för där Finland inte kunde omsätta sitt övertag i mål så gjorde Sebastian Larsson annat på Kim Källströms briljanta boll till 1-0 och sedan såg Martin Olsson till att ge Sverige 2-0 och viss trygghet.

Att finnarna reducerade skapade visst drama på slutet men utpumpade svenska spelare höll undan och det var många miljoner svenskar som drog en suck av lättnad när Mark Clattenburg äntligen blåste av matchen. Den engelske domaren var darrig men det är svårt att klandra honom för kortet på Zlatan Ibrahimovic.

Därmed är Sverige klart som grupptvåa och med möjlighet att bli bästa tvåa i Europa och gå direkt till EM-slutspelet nästa sommar. Allt hänger nu på matchen mot Holland på tisdag där svensk seger innebär att det är klart och där till och med oavgjort kan räcka till en direktplats.

ANNONS

Upplagt för en dramatisk match på Råsunda och det svenska landslaget kan spela utan press. Det sämsta som kan hända är att man hamnar i play off och alltså har en chans oavsett, och sett till att pressen släpper kanske det kan räcka längre.

Visst, landslaget får spela utan Zlatan Ibrahimovic sett till att han är avstängd men det behöver inte vara till nackdel. Han är inte i toppstöt och dessutom kan Sverige behöva en spelare som sliter mer i det defensiva arbetet än vad lagkaptenen gör. Senast Sverige sänkte en stornation – seger mot Spanien hösten  2006 – då var inte anfallaren heller med.

Dags för landslaget att ladda om för även om insatsen mot Finland inte var något att minnas – även om vädret med vind och regn inte underlättade – så är det målen och poängen som räknas och de borde räcka för att ge självförtroende och motivation nog mot holländarna. Sedan finns ju alltid Amsterdam att ta fram om svenskarna behöver extra tändning?

ANNONS

 

Publicerad 2011-10-07 kl 21:34

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto