Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Här är Hamréns manskap mot Holland

Lundhs blogg

ALLT inför Sverige-Holland i färskt Fotbollsmåndag direkt från Råsundas gräsmatta:

Fotbollsm%C3%A5ndag:%20S%C3%A5%20l%C3%A4r%20Sverige%20starta%20-%20och%20d%C3%A4rf%C3%B6r%20g%C3%A5r%20Holland%20f%C3%B6r%20seger

***

Ödesmatch väntar för Sverige med en EM-plats i potten. Erik Hamrén släpper inte sin startelva förrän efter lunch men mina källor ger en samstämmig bild av manskapet:

Isaksson – Lustig, Mellberg, Majstorovic, M Olsson – Svensson, Källström – Elm, Toivonen, Larsson – Elmander.

Att försvarslinjerna är desamma som mot finnarna är inget konstigt. Sedan får vice lagkaptenen Anders Svensson göra comeback för att förbundskaptenen vill ha in mer rutin.

Tanken är sedan att bli starkare försvarsmässigt med Elm och Larsson på varsin kant, så som Hamrén körde ett tag under matchen mot Finland.

Annons

Offensivt kommer det handla om en löpande Johan Elmander som alltid är farlilg i djupled och där Ola Toivonen får en nyckelroll när det gäller att hitta rätt med passningar.

Om det räcker? Det får vi se men det blir defensiv inrikting på spelet för att hålla nollan och sedan hoppas på kontringar. Om det sedan krävs ett segermål så kommer Hamrén lossa handbromsarna den sista kvarten eller de sista tio minuterna.

Sedan är det bara att inse att Holland är ett ruggigt vasst lag men jag är inte övertygad om att alla där kommer att vara motiverade i 90 minuter. Väntar viktigare matcher för många av dem i klubblagen.

***

Ska vara med i Nyhetsmorgon 07:49 och Rockklassiker vid 08:20. EM-kvalet är hett.

***

Erik Hamrén är rätt irriterad och stingslig. Sömnbrist eller är det mediatrötthet? Oavsett kan det vara lite dumt att dumförklara en del frågor med överdrivet svarande.

Annons

***

Fantastisk Celtic-pub som vaktmästarna har i Råsundas inre. Otroliga tröjor och skor som de har där. Jag och Ekwall fick oss en rejäl rundtur.

Däremot var det udda att de hade Tomas Brolins strumpa från benbrottet mot Ungern och Hasse Eskilssons strumpa från hans benbrott mot AIK hängande i fikarummet.

Publicerad 2011-10-11 00:16

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto