Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kan Blåvitt prioritera sponsorn?

Lundhs blogg

Efter ett dygn i Göteborg är det bara att inse. Alla är spända inför Uppdrag Granskning där man vänder ut och in på IFK Göteborgs nya jättesponsor Prioritet Finans som ju även gått in med stålar i Redbergslid och Hammarby Handboll.

Naturligtvis svårt att värdera det hela innan man sett programmet men det är nervöst i Blåvitts ledning. För vad folk inte vet om var att ICA inte ville fortsätta att sponsra IFK på tidigare nivåer och därför var klubben tvungen att hitta alternativ.

Det var inget lätt läge för IFK att komma från en svag säsong och samtidigt behöva hitta en ny, tung sponsor. I dagsläget är det ont om företag i Sverige som ser fotbollsklubbars tröjor som rätt väg.

Plötsligt dök Prioritet Finans upp och erbjöd sig inte bara att fylla ICA:s roll utan man plussade på det rejält. Man blev huvudsponsor för tio miljoner kronor garanterat om året och med möjlighet för IFK att tjäna ytterligare två-tre miljoner om det går bra.

Annons

När avtalet presenterades var det idel glada miner, men det återstår att se om IFK kan spela vidare med det företagsnamnet på tröjan? Om man har råd att tacka nej till det? Ja, det är inte roligt för IFK i dagsläget.

Är det så enkelt att IFK Göteborg gjort dålig research? Frågan är vilka krav man kan ställa på en förening? Intressanta frågeställningar som dyker upp i kölvattnet av granskningen.

Sedan är det inte svårt att se Prioritet Finans agenda. Att köpa in sig på klassiska idrottslags tröjor är ett sätt att legitimera sig själv och att surfa på IFK:s varumärke. Det är vad man pröjsar för, om man nu får vara kvar.

***

Islands förbundskapten Lars Lagerbäck öppnar för att fler än Zlatan Ibrahimovic kan få Guldbollen. Jag håller inte med.

Fast det är klart att juryn gör allt för att Zlatan inte ska få den igen. Då är Kim Källström tänkbar för insatser i landslaget och även Andreas Isaksson. Men ingen av dem har vunnit något sista året.

Annons

I min värld är Isaksson före Källström – men Zlatan är först.

***

Domen mot dåren i Malmö visar att vi inte har lagar som räcker för att hantera vad han gjorde. Jag hoppas att det även blir en civil process mot honom från Malmö FF:s sida.

***

Real Mourinho!

***

Den “uppkoppling” SJ säljer på X2000 är närmast att likna vid ett bedrägeri. Möjligen kan SJ bli friat i uppsåtsfrågan.

***

Gjorde Ulf Adelsohn en Brolin-piruett i dag? Dif säger att den förre politikern inte varit på hedersläktaren sedan det stormade om honom och hans sågningar av Pa Dembo Touray. Kanske är tillbaka i vår?

***

Malmö FF-Metalist går i TV11. Vi börjar sända 18:30. Ledsen att jag inte hade bättre koll i tidigare blogg. Skälet är att vi visar EM-kval i handboll i TV4-Sport.

Om ni inte har TV11 så finns alternativet att köpa matchen via csports.se eller att se målen och målchanserna på fotbollskanalen.se, eller glida i väg på en sportbar eller till en polare.

Annons

***

Varför släpper Leeds in mål på tilläggstid? Mot usla Coventry. Avgå någon.

***

Att Uppdrags Gransknings Ali Fegan håller på Hammarby – om han nu gör det – är helt ovidkommande. Detsamma som han nämner det i ett brev till en person han vill snacka med.

***

Inte förvånad över att det krävdes en Bayern München-spelare för att spräcka Manuel Neuers nolla.

***

Nybyggda Kamratgården öppnar efter årsskiftet. Det har man utrustat med ett pressrum där journalister kan sitta och jobba. Oerhört smart gjort av IFK.

 

Publicerad 2011-10-19 14:41

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto