Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Underbara 90 minuter ångest avgör allt

Sista speldagen i superettan. De sista 90 minuterna för säsongen, åtminstone för de som inte ska kvala uppåt och neråt. Det är i eftermiddag all nerlagd träning, alla övningar, alla löpningar, alla matcher, alla missade målchanser, alla bommade tacklingar kokar ner i ett avgörande.

ANNONS

Det är 90 minuter plus tillägg på tunga höstplaner upplysta av strålkastare i höstmörkret. Naturligtvis underbart för de flesta av oss även om det är ångest för många och det kommer att göra ont för en hel del.

Hur går det då?

Jag undrar om Sundsvall har den mentala styrkan efter att ha tappat den givna platsen upp i måndags? Men, visst ska de slå Jönköping, eller? Jönköping slåss i sin tur för att undvika kvalplatsen men det räcker inte.

Hammarby och Ängelholm blir en jämn kamp och känslan är att Bajen kan klara av det här trots allt. De skulle få ett mentalt lyft av ett Sundsvallsmål. Å andra sidan kan blykepsarna åka på om de släpper in ett mål och/eller Jönköping gör mål.

Ja, ni ser ju själva att det är en underbar eftermiddag som väntar. Ovanpå det kan ju Värnamo, Landskrona och Assyriska alla bli indragna. Tror inte Assyriska blir det (möter ju Qviding) men både Värnamo och Bois har ju känt sig klara och möter lag som kan slå dem och då blir det nerv.

ANNONS

***

Tv-rättigheterna för VM 2018 i Ryssland och 2022 i Qatar har börjat säljas av Fifa. I USA blev priset mer än det dubbla och ESPN tappade sina rättigheter till Fox precis som Univision tappade de spansktalande rättigheterna till Telemundo.

Priset? Ja, det mer än fördubblades till sju miljarder kronor för ett paket som även innehåller VM för damer 2015 och 2019. De spansktalande rättigheterna står för 4,2 miljarder kronor.

Tänk att man i USA så sent som till VM 2002 och VM 2006 hade svårt att sälja de engelskspråkiga rättigheterna. Till slut köpte den amerikanska ligan dem för 270 miljoner kronor och pröjsade ESPN för att producera dem.

Ännu är det inte sålt några VM-rättigheter för 2015-22 (två dam och två herr VM) och det är oklart när de kommer ut på marknaden men det lär ske inom kort. Ingen vågad gissning att MTG kommer att utmana TV4-gruppen och SVT om VM denna gång.

ANNONS

Avgörande kan SVT:s roll bli. Om man går ihop med någon av antingen TV4 eller MTG kan det bli ett vinnande lag. Det är ett spel som är fascinerande på sitt sätt och i SVT:s läge handlar det om att man måste ta hem rättigheter när man tappat OS.

VM 2014 i Brasilien tillhör TV4 och SVT och parterna samarbetar som man gjort under en rad VM-slutspel. Frågan är om det fortsätter eller inte även över 2018 och 2022. Dessutom är det osäkert om Fifa säljer dam-VM och herr-VM ihop?

***

Gais-tränaren Alexander Axén är gäst i Ekwall vs Lundh. I TV4-Sport 20:00. Han går hårt åt La Liga, hyllar hårda tag på planen och vill att alla lag ska ha ett svin i startelvan.

Dessutom är han rätt avslappnad till sitt jobb och vill inte bli kallad succé och påstår sig inte ha koll på vilken plats Gais ligger på i tabellen.

ANNONS

***

Vi sänder ALLT från dramatiken i superettan i TV4 med start 14:30. Vi växlar mellan Jönköping-Sundsvall och Ängelholm-Hammarby och ni får naturligtvis rapporter om mål från de arenor där lag som är inblandade i bottenstriden spelar.

Vill ni se matcherna i sin helhelt så kan ni se Jönköping-Sundsvall på Canal Plus Fotboll med start 15:00 eller så köper ni Ängelholm-Hammarby HÄR eller Jönköping-Sundvall HÄR.

***

Tråkigt att Tom Prahl slutar. Samtidigt är det bara att inse att tiden stått still i TFF och att Prahl kanske inte har kraften att piska i gång det hela. Undrar om Rune Andersson, som ju pröjsade för Prahls comeback, fortsätter skjuta till miljoner?

Publicerad 2011-10-22 kl 12:51

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto