Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Varför testar Hamrén inte fler spelare?

Erik Hamrén tog ut Michael Almebäck och tog tillbaka Behrang Safari, i övrigt var det “the usual suspects” i landslagstruppen till matcherna mot Danmark och England. Skälet var enligt förbundskaptenen att han vill vinna matcherna och det är ett tufft motstånd.

Efter den officiella presskonferens frågade jag Hamrén om han inte funderade på att göra som på Cypern, i februari i år, då han tog ut en jättetrupp och i princip spelade med två landslag? Svaret var lika kort som lätt förståeligt: Nej! Rätt förvånande som jag ser det.

Erik Hamrén hymlar inte om att spelarna som han tagit ut nu är stommen i landslaget och att de kommer att vara det även under 2012. Vilket i klartext betyder att om man inte är med här är möjligheterna att komma med till EM-slutspelet minimala.

ANNONS

I truppen finns 22 man och lägger man på Tobias Hysén och Pär Hansson som tredjekeeper så är man en man över så många som ska ingå i EM-truppen till Polen och Ukraina. Ja, Dusan Djuric och en del andra Europa-proffs behöver inte vara kärnfysiker för att räkna ut att det blir semester i juni.

För även om en del allsvenska spelare och några i Danmark och Norge får en möjlighet att åka till Qatar och spela två till tre landskamper så är fakta att det bara finns en landskamp kvar innan Erik Hamrén i början av maj ska presentera EM-truppen, och den går 29 februari.

Varför vill inte Hamrén testa fler alternativ? Dels kan spelare tappa sin plats i laget eller bli skadade och sedan vill man väl att fler ska känna att de har möjligheten att få följa med. För egen del fattar jag inte varför man inte kunnat ge en hel radda spelare ledigt efter mötet med Danmark?

ANNONS

Michael Almebäck är naturligtvis en bra koll, särskilt sett till hur tungt det går för Daniel Majstorovic. Sedan finns det ju förutom i U21-landslaget som spelar EM-kval mot Malta samma kväll som Sverige möter England även spelare som Albin Ekdal, Joel Ekstrand, Gustav Svensson, Alexander Farnerud som inte alls är med i kampen.

***

Fredrik Jensen hoppas jag se i allsvenskan även 2012.

***

Säger en del om Hammarbys utsatta läge när Max von Schlebrügge haussas som en Messias. Är det något som vet hur han gått i Danmark där hans Bröndby kollapsat säsong på säsong och bytt tränare på tränare och nu inte förlänger med backen.

***

Varför ställer man gärna idrottare till svars om att åka och spela i Qatar men få frågar svenska företag om att göra affärer i landet?

***

Zlatan Ibrahimovic slog till mot BATE Borisov. Kanske extra skönt en dag när Fifa släppt listan på 23 nominerade spelare utan att han var med på den.Min känsla är att det inte är så förvånande eftersom Zlatan inte haft sitt bästa år om man ser från november 2010 till november 2011.

ANNONS

Jag vet att listan väckt oerhört mycket reaktioner och många saknar Silva, Falcao, van Persie, Hulk, Guiseppe Rossi, Bale, Modric och en del till. Och man ifrågasätter allt från Abidal till Nani och Benzeama. Bara att inse, det är omöjligt att göra alla nöjda.

Tyvärr ballade priset ur när Fifa på något sätt fick France Football att gå ihop om att dela ut Ballon d’Or och det är underligt hur Fifas kladdande kan sänka den här typen av grejer.

***

På lördag är det cupfinal i Helsingborg. HIF mot Kalmar och jag ser fram emot att jobba med den på Olympia och hoppas på en värdig inramning.

Publicerad 2011-11-01 kl 19:01

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto