Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Zlatan kan aldrig mer säga: "Sa han det till media?"

Albert Bonniers förlag fortsätter att portionera ut delar av Zlatans självbiografi i Expressen. Allt från rasismen på plan till kritik mot förbundets fotbollschef Lasse Richt och så vidare. Som sagt är det svårt att bedöma det hela utan att ha fått läsa hela boken, men det kommer väl.

Om det är rätt strategi för bokens försäljning får andra bedöma, men om det hade varit en person eller ett ämne där jag hade varit en potentiell kund utan att vara jätteintresserad hade jag knappast köpt boken. För då hade ju känslan varit att det mesta tryckts ut i tidningen.

Sprang på en person som hade läst hela boken efter att ha skrivit på ett sekretessavtal och fick åtminstone ut så mycket som att det finns mer än vad som kommit fram i tidningarna än så länge. Ja, ja, det får vi se framöver.

ANNONS

Oavsett hur boken tas emot så är det bara mer och mer slående att Zlatan bara struntat i en hel del av det som han pratat sig varm om tidigare. Som att man ska hålla saker inom gruppen eller inom omklädningsrummet. För plötsligt så gör han ju tvärtom – inte mig emot som journalist – men jag inser att en del landslagsspelare måste undra vad lagkaptenen ska berätta om EM 2012 i nästa bok?

Just det att han spelar fortfarande och ändå berättar om vad som sker i laget. Jag har inte glömt hur förbannad Zlatan blev på Kim Källström efter en match mot Malta i juni 2009. Upprinnelsen var att de två hade tjafsat med varandra på planen och när Källström kom ut i mixed zone frågade jag honom om det och Kim berättade.

När sedan Zlatan kom ut i mixed zone så frågade jag honom om händelsen och hänvisade till citaten från Kim. Då undrade en klart irriterad Zlatan: “Sa han det till media?” När jag erbjöd mig att spela upp bandet blev Zlatan förbannad på Kim och dräpte till med den förnedrande kommentaren: “Han har spelat för mycket vänsterback, det är vad det är”.

ANNONS

Zlatan kan åtminstone aldrig bli förbannad på en medspelare eller motspelare som berättar om vad som händer i omklädningsrummet eller på planen. För där har Zlatan brutit en massa barriärer och visat att han kan berätta om det mesta och därmed är portarna öppna.

Om det är bra eller inte? Ja, det är klart att jag som journalist uppskattar att få höra en persons sanningar men jag tror att det blir ett större problem för Erik Hamrén. Hur ska medspelarna få förtroende för en lagkapten som kan använda en del av det han vill i en framtida bok?

***

Kolla in Daniel Nannskog som gäst i Ekwall vs Lundh genom att klicka på rutan nedan:

Ekwall%20vs%20Lundh%20med%20Daniel%20Nannskog:%20%22Lagerb%C3%A4ck%20tog%20ut%20fel%20lag%22

Här är extramaterialet med Daniel Nannskog:

Ekwall%20vs%20Lundh%20med%20Nannskog:%20Extramaterial:%20%22Zlatan%20m%C3%A5ste%20jobba%20mer%22

***

DN:s Johan Croneman svingar mot mediernas bevakning av Zlatans bok – nej, förresten, han ignorerar att nämna de sidor DN gjorde i torsdags – och han verkar knappt ha läst vad folk ha skrivit utan baserar slutsatser på rubriker snarare än på innehåll.

ANNONS

Eftersom han försöker driva tesen att detta bara händer i sportens värld så kan han ju studera hur kulturvärlden förhöll sig till Ingmar Bergman. Eller hur man hanterade Lars Noréns dagböcker.

Det lustiga är att alla försöker trycka in en i ett fack. Antingen är man en Zlatan-hatare eller en Zlatan-älskare, det finns inget mellanläge för oss som bevakar Milan-stjärnan.

***

 Sir Alex Ferguson firar 25 år som manager för Manchester United. Coolt att klubben namngav en del av Old Trafford efter honom.

***

Att Aftonbladet kunde göra en exklusiv intervju med Zlatan i Milano under fredagen skvallrar om vem som får Guldbollen på måndag.

Publicerad 2011-11-06 kl 09:43

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto