Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

The day after

Lundhs blogg

Gillade när Kurt Hamrin i tacktalet efter Fotbollskanalens hederspris lyfte fram sin gamle tränare Nereo Rocco i Padova som fick hans karriär på räls och som blev en andrapappa för honom, och även tog honom till Milan där de vann Europacupen.

Landslaget:%20Platinis%20hyllning%20till%20Hamrin%20och%20Sverige

Klicka på bilden ovan för att se Uefa-presidenten Michel Platini dela ut Fotbollskanalens Hederspris till Hamrin. Kurre Hamrin var klart rörd både på scenen och efteråt. Det var stort för honom att hyllas för insatserna och känslan i Globen var att det gick hem.

***

Det läcker rejält kring Zlatans bok, från italienskt håll beskriver man hur Zlatan och Mino Raiola sprang till möte med Juventus efter att ha fastnat i trafikkaos och där spelaren kallar agenten för “a fatty”, enligt den översättning jag sett. Zlatan var även imponerad av skandalomsusade Luciano Moggi.

Under morgondagen kommer boken att komma ut i en hel del medier och jag hoppas få nävarna på de 422 sidorna med en grymt tatuerad stjärna på baksidan.

Annons

***

SEF:s vision är att allsvenskan ska bli bäst i Norden samt nå en 15:e plats i Europa. Nu letar man efter en ny vd som ska kunna göra jobbet. De vill ha en person som är van vi vd-jobb. Sugen? Kontakta Bosse Johansson, men tipsa gärna mig om nyheten.

***

Snackades på Fotbollsgalan om att Platini under sitt besök jobbade hårt mot Lars-Christer Olsson. Fransmannen är ovän med den förre Uefa-vd:n efter att Olsson på sin tid kampanjande hårt för Lennart Johansson i Uefa-valet 2007.

***

Lasse Anrell får tycka vad han vill om Fotbollsgalan och att folket röstar på fel mål och så vidare, men att ge sig sig på Kurre Hamrin för att Anrell upplever att han talar dålig svenska, efter att han bott i Italien de största delarna av sitt liv, ja, det är bara för lågt.

Hur var galan då? Ja, på plats känns den mer än okej och precis som många andra så kan jag bara instämma i att Jihde och Brolin skötte det delade ledarskapet på ett bra sätt. Sedan är jag ju part i målet som TV4-anställd och då är det bättre att ligga lågt.

Annons

Men jag måste hylla Lotta Schelin för den glimt hon visade i sina tal. Helt rätt.

***

En snackis man hörde på hela galan var: “Lennartsson är klar”. För Elfsborg alltså.

***

En hel del är upprörda över att Zlatan fick Guldbollen ännu en gång. Allt från gamla spelare till före detta mediadirektörer svor och var irriterade över det. Jag tycker det är rätt sett till att Bladets Simon Bank sagt att priset ska till den bästa svenska spelarna.

Om man däremot ska använda delar av de andra och tidigare stadgarna så kommer ju andra aspekter in, som insatser för laget och så vidare. Framför allt hade jag velat se Aftonbladet och SvFF komma med några kriterier och stadgar som gäller.

***

Efter galan i går sprang jag på Zlatans jaktpolare Dan Olofsson. Visade sig att de hade träffats på Fotbollsgalan för ett år sedan, då de fick kontakt via Behrang Safari som kände IT-miljardären sedan tidigare. Nu har Zlatan och Dan jagat i Sydafrika och i Jämtland och dessutom har Olofsson hälsat på i Milano, de är för övrigt i det närmaste grannar i Malmö. Zlatan är het i jaktsammanhang, enligt Olofsson.

Annons

***

En dag som denna får man kämpa lite extra.

Publicerad 2011-11-08 20:24

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto