Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Så olika ser man på Zlatan-bevakningen

Fredrik Ljungberg gick ut med sin syn på Zlatans attacker i dag, så även på fotbollskanalen.se. Ingen behöver vara överens om något men jag vidhåller att Zlatans grej att inte ens skriva Ljungbergs namn i boken och sedan tala om respekt är bara löjligt.

På något sätt är det som att Zlatan inte kan sitta nöjd med allt fantastiskt han åstadkommit utan måste trycka till Ljungberg. Men det är ju inte så att den förre Arsenal-spelaren hade någon dålig karriär i klubb och landslag, och när han drog på sig Sveriges tröja i en tävlingsmatch fick man alltid max.

***

Sepp Blatter visade att han inte har någon känsla när han i intervjuer sa att man skulle tackla rasism på planen genom att skaka hand efteråt…fast frågan är om det inte är värre hyckleri när Fifa-basen vill visa sig som en godhjärtad rasismbekämpare med nedan bild ihop med detta pressmeddelande.

ANNONS

***

Det rasslar in mejl apropå mediernas bevakning av Zlatan Ibrahimovic och åsikterna går i sär:

Hej

Ni i media är ett gäng fjantar. Då menar jag hela kåren. Er uppgift är ju att granska. Jag tycker det är ett sjukt klimat där man tex inte får påpeka eller kritisera Zlatan. Rasistkortet kommer snabbt fram. Det känns NordKorea vibbar.

För mig ska en het Zlatan spela. En loj Zlatan sitta på bänk. En het Källström spela, en loj Källström sitta på bänken.  ???

Bra att “den Långe” försöker sköta sitt jobb.

/Rasmus O

Eller så ligger på man andra kanten:

Hej,

OK. Märker att du och Patrik försöker att skapa ett drev mot Zlatan nu, ni lyckas inte så bra. Zlatan behöver inte prestera i träningsmatcher, speciellt inte när Sverige spelar så pass dåligt. Det är i EM han ska leverera, du kan inte förneka att han har levererat i kvalet. 

ANNONS

Jämför Zlatan i landslaget med Messi i landslaget; Messi har mycket bättre, passnings och spelskickligare lagkamrater, ändå underpresterar han. Zlatan lyckas mycket bättre i sitt landslag om man ska titta på vad som finns runtomkring och vad Zlatan leverar. Men som sagt förstår att ni vill dra läsare till bloggarna.

John Hamberg,

Just statistiken kring Zlatans insatser i landslaget har gjort en del upprörda – och de har rätt!

Hej Olof.

Snälla läs detta för jag vet att jag har rätt.

Vet inte riktigt vad ni vill få ut av att skriva hela tiden att Sverige är så mycket bättre utan Zlatan Ibrahimovic. Börjar bli tröttsamt att läsa. 
Såhär är det: 
Under hela Lägerbäcks tid har vi spelat kompakt lågt försvarsspel med kontringar, sen tog Hamren över och han ville ha bollinnehav, spela offensivt och det gick hur bra som helst till en början.
ANNONS
Sen kom matchen mot Holland. Vi var modiga, ville ha bollinnehavet men dom kontra och gjorde målen. (Med en aning tur måste tilläggas) . 
Ända sen den matchen har Hamren varit rädd och sjunkit djupare och djupare ner i Lagerbäcks låga försvarsspel och så fort en spelare som varit grym gör en dålig match så får han inte chansen igen, t.ex (C.W).
Vi vann mot Finland, vi vann emot Holland på detta sättet. MEN! Vi hade otrolig tur i båda matcherna. Vi satt våra målchanser som vi annars aldrig gör. Så de där med Bragdmatch? hm..
Alla som är fotbollskunniga vet att Zlatan trivs fri som en fri fågel och att han är beroende av att sitt lag har ett någorlunda spel och mycket boll på offensiv planhalva. Då är han som bäst.
Detta låga försvarsspel förstör får oss. Som Danmark spelade mot oss måste vi själva spela. Dom pressade tillsammans högt upp i plan och när vi skulle bilda anfall men då var hela laget för lågt i sina positioner och vi tappade boll i brist på spelalternativ. Inte så lätt för Zlatan att spela i sånt lag. Det gjorde ont att se att den “Offensive” Hamren blivit så rädd och blir utspelat mot ett motstånd där spelare på högst 3 positioner mäter sig med Sveriges lag. (Hände samma sak mot Finland) 
ANNONS
Håller med om att när Sverige spelar denna Lagerbäck taktik är vi bättre utan Zlatan men glöm aldrig bort att de är Taktiken som gör det. 
Jag tror inte folk inser vilket bra spel vi kunde haft för materialet har vi till det. Bollskickliga som Källström, Elm, Toivonen och Zlatan i en mittstomme och bollskickliga yttrar som kan hota, Willhelmsson och Bajrami. Det är spelare som med rätt taktik kan sätta skräck i vilket lag som helst och få oss att föra matcher. Elmander i all ära för att allt hans slit han gör och sina lägen han kommer till. Han passar utmärkt till Lagerbäckstaktiken MEN, du kanske ska ta upp att han missar 90 % av sina målchanser också. 
SKA Sverige gå långt i ett mästerskap så kan vi inte falla tillbaka i Lagerbäcks filosofi utan vi måste våga vara bättre än våra motståndare och då kommer även Zlatan synas betydligt mer för då är han bäst i världen på det han gör. Och det vet ni också. Så gör inte Zlatan till en syndabock, utan Taktiken och fega Hamren istället. 
ANNONS
/Jimmy Nyström (Framtida fotbollsjournalist)    

 

Sett till att reaktionerna spretar så i min mejlbox tyder på att jobbet ändå är okej gjort. För det är ett ämne som engagerar och polariserar. Precis som det mest kring Zlatan Ibrahimovic.

Jag tror fortfarande att en motiverad och engagerad Zlatan är Sveriges stora hopp till EM i Polen och Ukraina och att det är en ledarfråga att lösa det. Jag tror precis som Sydsvenskans förre krönikör Åke Stolt att Erik Hamrén är i det närmaste rädd för honom.

Man har trots allt böjt sig för de flesta av Zlatans önskningar och på alla sätt och vis försöker Hamrén att undvika att uttala sig om det gäller något kontroversiellt kring Zlatan. Förbundskaptenen uttalar sig gärna om ett drömmål av Zlatan, men ogärna något som kan bli känsligt.

Apropå Zlatan och att han aldrig tar några fångar – som är ett idiom vilket jag lärt mig nu – så har han en grym föregångare i Eric Cantona. Eller vad säger ni?

ANNONS
[youtubeplay id=”T9ByRANbXDs” size=”large”]
Publicerad 2011-11-17 kl 11:38

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto