Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Thern Jr kan lära en del av Thern Sr

Katalanska Crackovia driver med “författaren” Zlatan Ibrahimovic som armbågar fram manuset. Zlatan karatesparkar även den svenska kungen efter att han får Nobelpriset och ryker ihop med Pep G som också får priset:

[youtubeplay id=”kk9CZj-WMaQ” size=”large”]

***

Simon Thern är inte nöjd med att spela på kanten i Helsingborg och vill i väg om det inte blir ändring. Hörde det viskas redan i början av hösten men jag trodde faktiskt inte på uppgifterna. Lät minst sagt hybris för en allsvensk debutant som spelade i ett lag som jagade dubbeln och trots allt fått en hel del speltid och möjligheter.

ANNONS

Fast det visade sig vara sant, jag hörde det av fler, och dessutom med tillägget att HIF inte alls hade så långt kontrakt som man hade kommunicerat tidigare. Istället för mars 2013 så var det mars 2012 och därmed sitter den unga talangen i ett guldläge att välja och vraka klubb eftersom han är gratis.

Vilka klubbar kan vara aktuella? Ja, möjligen Djurgården eftersom pappa Jonas Thern har en historia med klubbens ordförande Tommy Jacobson som via sin partner Sune Nilsson och bolaget Quesada jobbat med den gamle bronshjälten. Dessutom behöver klubben spelare.

Även Malmö FF och IFK Göteborg är tänkbara som klubbar som ska ha förhört sig, precis som AIK med den starka kopplingen till Therns nya agent Patrik Mörk via Banguras. Elfsborg kanske? Eller är det Örebro och Norrköping? Talas om fyra klubbar som är intresserade.

ANNONS

Ändå fascinerande hur snabbt det går för dagens spelare att ställa krav. Simons pappa Jonas Thern debuterade i Malmö FF 1985 och höll till på högerkanten då, vilket gällde även under hela 1986 då MFF vann serien, SM-guld i slutspel och även vann cupen. Först 1987 när Ingemar Erlandsson slutat fick Thern en möjlighet att spela centralt.

Likadant var det i A-landslaget där Thern fick börja på högerkanten under 1988 och spelade där både Berlin-turneringen och i VM-kvalen mot England och Albanien. Först under 1989 knep han platsen centralt när först Glenn Strömberg var skadad på våren och sedan Robert Prytz blev petad.

Inte minns jag att Jonas Thern ville byta klubb innan han fick spela centralt,. Eller så minns jag fel? Fast jag tror att dagens unga talanger har mindre tålamod än vad man hade för 20-25 år sedan. Om det är bra eller inte kan vi lämna därhän, för det är en ny verklighet.

ANNONS

***

Om Milan värvar Carlos Tevez får klubben ett sanslöst rövargäng för att sno ett epitet från AIK 2009. Dessutom blir den offensiva kraften mäktig, men jag undrar vem som ska bära mittfältet. Klubben skulle aldrig ha släppt Pirlo till Juventus.

***

Bengt Ohlsson är lysande i sin krönika i DN i dag. Apropå kulturkramarna och Slussen, även om jag är med kulturkramarna hela vägen så dissikerar han deras pamflett sylvasst.

***

Tänk vad Edinson Cavani uträtt sedan han sänkte ElfsborgBorås Arena för 15 månader sedan.

***

Mycket Thern i dagarna, men vilket klipp det vore för Öster att få in Jonas Thern och hans företag i föreningen. Kanske den anrika klubben rest sig?

***

Underbart bråk i Marseille där tränaren Didier Deschamps är rasande på anfallaren André-Pierre Gignac och satt honom i reservlaget och en del av bråket handlar om att Gicnac sagt “du” till Deschamps. Bara i Frankrike, barn, bara i Frankrike.

ANNONS

***

Att kicka André Villas-Boas vore korkat sett till att han knappt fått någon tid, men det är inte utan att man undrar om Roman Abramovitj har tålamod. Särskilt efter förlusten i veckans Champions League mot Bayer Leverkusen ovanpå två raka hemmaförluster i ligan.

***

Att Helsingborgs tränarduo Conny Karlsson och Reine Almqvist har en annan syn i hanteringen av unga talanger som Simon Thern är skälet till att herrarna inte drar helt jämnt med Jesper Jansson. Något som lett till att HIF inte förlängt än med guldtränaren.

***

Fick denna historia mejlad till mig och den går runt bland en del äldre kollegor. Lite kul och till viss del kanske den speglar deras syn på Zlatan Ibrahimovic?

Året är 2012 och Figo, Ronaldo och Zlatan har alla hamnat i Real. Av någon anledning är de ute och åker bil tillsammans med Kluivert. Kluiverts körkapacitet är ju inte så lysande och efter några pilsner så drar han rätt in i ett träd. Alla fyra dör. Som alla förstår så tar Kluivert steget direkt ner i helvetet.

ANNONS

Figo, Ronaldo och Z tar sig dock upp till pärleporten där de välkomnas av Sankte Per som direkt leder dem in till vår Herre. De tre stegar fram mot Gud som sitter på sin tron.

Gud säger då: “Figo, vad är det bästa med fotboll?” Figo bugar sig och svarar: “Det bästa med fotbollen är att jag har kunnat sprida glädje till folket, tjäna pengar till mitt uppehälle och få se hela världen”. Gud ansåg att det var ett bra svar och han sa: “Bra Figo, kom och sitt på min vänstra sida”.

Gud tittade sedan på Ronaldo och sa: “Och du Ronaldo, vad är det bästa med fotbollen? Ronaldo svarar lite försynt: “Herre, jag kommer från fattiga förhållanden och har lyckats visa mina medmänniskor att det finns en väg ut ur det hela och att man inte behöver vara dömd till ett liv i misär. Samtidigt har även jag kunnat sprida glädje till folket”. Gud svarade: “Bra svarat Ronaldo, kom och sitt på min högra sida.”.

ANNONS

Gud tittade sedan på Zlatan och sa: “Vad tycker du då Zlatan?” Zlatan tittar upp, harklar sig, spottar på marken och säger: “Du sitter på min stol”.”

Publicerad 2011-11-25 kl 11:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto