Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

En mäktig hyllning

Leeds United tog med sig 4000 fans till City Ground och matchen mot Nottingham Forest. Efter en tyst minut före matchen så bröt Leeds-fansen i den 11:e minuten ut i en elva minuter lång hyllning av klubbens förre spelare Gary Speed som bar nummer elva i Leeds.

Emellanåt visar idrotten hög klass, tråkigt bara att det ska behövas en tragedi för att man ska förenas:

Leeds nuvarande manager Simon Grayson och Gary Speed skrev som 14-åriga skolpojkar på för Leeds United samma dag och de har känt varandra sedan dess och följts åt. Inför matchen mot Nottingham bad Grayson spelarna att tänka på Gary Speed. “Do it for Speedo”, hette det och svaret från spelarna var starkt:

[youtubeplay id=”Kbw6JKxxrYQ” size=”large”]

Efter matchen sprang Grayson mot Leeds-fansen vid ena kortsidan och pekade mot himlen innan han med tårar i ögonen lämnade planen efter en känslotung afton. Gary Speeds självmord har verkligen försatt stora känslor i rörelse i England och hyllningarna ska fortsätta, bland annat inför alla helgen Premier League-matcher.

Samtidigt kvarstår frågan om varför Speed gjorde det? Mannen som verkade vara vänligheten själv, som alla hyllar och som verkade ha ALLT och dessutom inte hade haft svårt att fylla tiden efter spelarkarriären med något meningsfullt. Kanske får man aldrig något svar på den svåra frågan?

Publicerad 2011-11-30 kl 12:35

Senaste tweets

Arkiv

Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER