Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Har Rosenberg "shining" nog för Hamrén?

Underbar humor från England, även om det är från i våras. Grymt att José Mourinho är inne på en konspiration som sätter stopp för “the special one” och blandar in FN, Amnesty och en hel del:

ANNONS

[youtubeplay id=”2dGA4rtq9ho” size=”large”]

***

Markus Rosenberg har nätat två matcher i rad för Werder Bremen och är uppe i fem mål under hösten. Sett till att han bara startat åtta matcher, gjort sju inhopp och även fått till tre assist är det ganska hyfsat. Ett mål per 120 minut och en poäng per 100 minuter är mer än okej, och ser man på konkurrensen i landslaget är det vasst.

EM-truppen är ganska satt set till vad man kan tyda av Erik Hamréns uttagningar, men när det gäller anfallare finns det möjliga öppningar. Ingen kommer att rubba på Zlatan Ibrahimovic och Johan Elmander, som för övrigt bägge gjorde mål i helgen, men bakom dem är det öppet.

* Alexander Gerndt var med i truppen mot Danmark och England, men har bara hittat rätt en gång efter flytten till holländska Utrecht. Lägg till en fotskada som förhindrar spel och som möjligen måste opereras, enligt lagkamraten Marcus Nilsson.

ANNONS

* Tobias Hysén missade landskamperna på grund av skada men Blåvitts nye kapten har spelat till sig en plats i landslagets trupp under EM-kvalet. En stark vårsäsong skulle göra honom till en favorit.

* Marcus Berg åkte ur landslaget efter att han var tvungen att operera höften. Var precis tillbaka i Hamburgs startelva när han blev skadad igen. Måste spela regelbundet och göra en del mål för att vara aktuell för EM-truppen.

* John Guidetti smällde ditt sitt åttonde mål på nio starter och lägg på assists så är det inget snack om att den 19-årige anfallaren har en kraftig bullet (Billboard-språk när en skiva klättrade snabbt) på sig när det gäller landslaget. Om han fortsätter göra så för Feyenoord blir det svårt att inte testa honom.

Frågan är hur het Markus Rosenberg är? Förbundskapten Hamrén pratar mycket om utstrålning och motivation och sett till att Rosenberg nobbade landslaget i våras för att han inte ville vara fjärdeanfallare så undrar jag hur många mål det krävs för att få “shining” nog?

ANNONS

Jag tror inte att Hamrén är den som ringer Rosenberg i första taget sett till att anfallaren inte var villig att göra sitt som fjärdeanfallare. Och detta oavsett att Markus Rosenberg ändrat sig och öppnat för landslaget igen med tanke på att spelet funkar och att det väntar ett EM.

Rädd att Erik Hamréns envishet inte är till nytta för Rosenberg där, men det är klart att den förre MFF-anfallaren borde provas i februari om det inte händer något sensationellt. En erfaren och rutinerad anfallare som trots allt gjort en hel del mål i två av Europas bästa ligor borde vara given i minst en test.

Om sedan Rosenberg är given när Hamrén formerar EM-truppen i maj är en annan sak, och det är en hel del fotboll kvar att spela, men ju fler som är med och konkurrerar om de 23 platserna ju roligare måste det vara för förbundskaptenen. Och bästa signalen om det är att testa fler.

ANNONS

***

Sebastian Larssons frispark mot Blackburn var mästerlig, och den gav tre poäng och seger för ett pressat Sunderland. Sämre intryck kan man göra på sin nya chef.

***

Hade fel när jag trodde att Real Madrid skulle vinna mot Barcelona. Trots drömstarten där Benzema tryckte in 1-0 direkt efter stenhård press av Barcelona så vände Pep Guardiolas gäng. Det mest slående var hur lite Real och stjärnor som Ronaldo och Özil skapade. De få lägen som man hade missade man.

Istället var det Barcelona som tog sig in i matchen mer och mer och Messi hittade fram till Sanchez som satte 1-1. Onekligen lite tur slash otur (beroende på vem man håller på) vid 1-2 i andra halvlek men inte direkt vid Fabregas 1-3 och det målet dödade både matchen och Real Madrid.

José Mourinho talade efter matchen om att tur avgjorde, men det klingar en aning ihåligt för det var inte alls det Real som vi sett tidigare under hösten och som bara radat upp segrar och vräkt in mål. Mot ett så starkt motstånd funkade det inte, och det slående hur ofta Ronaldo har svårt att briljera mot Barcelona.

ANNONS

Kampen om att vinna La Liga lever efter det här och frågan är hur Real Madrid svarar efter att ha blivit besegrade på hemmaplan ännu en gång, och mot detta Barcelona.

***

Fotbollskanalen Europa i Tv4 – 23:10. Sista för höststäsongen.

***

Zlatans filmning gav straff och poäng, men det var billigt.

***

Kollega Ekwall gör en Zlatan, men utan spökskrivare, och släpper en bok med en tillbakablick med hjälp av bloggen och en hel del nyskrivet material. Vill du boka för att vara säker på att få en till jul så gör du det HÄR.

***

Fotbollskanalen.se finns på twitter – lägg till ditt flöde för att inte missa något.

Publicerad 2011-12-11 kl 19:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto