Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Glöm Premier League nu, Guidetti

Inget snack om att John Guidetti är glödhet. Åtta mål på nio starter och två inhopp under hösten i Feyenoord och en delad niondeplats i skytteligan ihop med Ola Toivonen och Rasmus Elm. Jo, det är fyra straffar och det är inget snack om att Eredivisie är sämre 2011 än den varit tidigare.

ANNONS

Ändå går det inte att förringa 19-åringens insats i Rotterdam-klubben som inte är ett riktigt topplag längre och som haft ekonomiska problem år efter år. Att då gå in och göra åtta mål och dessutom några assist i en helt ny miljö utan försäsongsträning med klubben är starkt.

För om det vore så förbannat lätt att bara springa in med bollarna i målen i den holländska ligan så borde väl inte John Guidetti vara topp-tio bland målskyttarna. Sedan visade han även under tiden i BP att han vet var målet finns, trots att han inte alltid hittat rätt i U21-landslaget.

John Guidetti är bara utlånad av Manchester City till årsskiftet – synd att det inte var en säsong – och det sämsta anfallaren och hans representanter kan göra nu är att byta miljö trots eventuellt intresse. Klart att han ska stanna i Feyenoord och verkligen etablera sig i holländska ligan och även försöka nå den svenska EM-truppen.

ANNONS

Pengar och stora ligor kommer att finnas kvar för John  Guidetti om han fortsätter att ta de här kliven som han gjort i höst. Glöm Premier League, La Liga och allt annat och fortsätt att vräk in mål i Holland så kommer allt det andra att följa, och det är upp till alla runt om anfallaren att få honom till det.

***

Gais har en stor värvning på gång. Det är inte Andreas Drugge, Tobias Grahn eller Jeffery Aubynn.

***

Hammarby startar om med en oerhört erfaren amerikansk spelare som tränare. Vid 17 på måndagen presenteras han, och det är ett spännande val. Å ena sidan har många utländska tränare haft svårt att lyckas i Sverige i modern tid (Ole Mörk, Viggo Jensen, Alex Miller, Dusan Uhrin, Siggi Jonsson, Richard Money, Pep Clotet Ruiz, Arne Erlandsen), å andra sidan kan jag gilla att en försvarsstark jänke kommer in med attityd, drive i klubben.

ANNONS

Däremot är det klart att man kan undra om det räcker med den begränsade erfarenhet han haft som assisterande tränare i LA Galaxy. För där är intresset för vad som sker i klubben mil från det engagemang och de känslor som Hammarby väcker kring Globen. Samtidigt är det kanske ett plus att strunta i ryggsäcken av tryck, press och förväntningar och bara gå in och köra – och alla spelare som är kvar får en ny chans.

Publicerad 2011-12-12 kl 12:34

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto