Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Varför säger en förbundskapten inte sanningen?

Stötta fotbollskanalens insamling till Musikhjälpen.

***

Champions League och Europa League lottas strax efter lunch i dag och det är nya tider när det bara är två engelska lag med i CL-potten och Manchester United går in i Europa League istället.

Sir Alex Ferguson saknar EL-pokalen i sitt välfyllda prisskåp och häromdagen talade Wayne Rooney om att han var motiverad för att ta hem den. Blir intressant att se om det kommer att synas på planen också?

ANNONS

***

Kungabilden…ja, snacka om man kan vara trött på något redan innan man sett den och sedan detta antiklimax.

***

Vi var många som undrade hur Erik Hamrén kunde rata Kalmars högerback Mattias Johansson när han tog ut en trupp som drar till Qatar i januari. På fotbollskanalen.se fick tips om att se skurit sig mellan backen och U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericson.

Sett till att Hamrén på onsdagens presskonferens berättade att han tagit ut den rekordunga truppen med hjälp av Ericson och Tommy Söderberg som leder U21-landslaget så kunde det naturligtvis ha en betydelse.

Vad händer då när vi kontaktar Ericson. Jo, han säger att det handlar om skador som gjort att Mattias Johansson tackat nej till U21-landslaget och att det kan ha spelat roll. Citatet lyder:

“Han har haft frånvaro ett par gånger under det här året. Det har varit skador inkopplat egentligen alla gånger. Jag tror att det var en kombination mellan skada och utlandsflytt förra gången.”

ANNONS

I själva verket var det så att Mattias Johansson tackade nej för att han hade bokat en resa och var ledig, och därför avstod han Malta. Något han och Ericson snackat om och som förbundskapten Ericson uttryckt sitt ogillande kring.

Självklart kan man ha åsikter om det, men SÄG DET då istället. Tänk om Håkan Ericson bara sagt som det var och förklarat att det var därför som Mattias Johansson inte blev framlyft av honom när Erik Hamrén skulle ta ut manskapet, så hade vi vetat.

Skönt att läsa Mattias Johansson på twitter när förre Mjällby-backen Jesper Westerberg skriver att det vore pinsamt om det stämde sett till att Johansson hade varit en som varit given – och KFF-backen svarar:

Mattias JohanssonMattias Johansson @MattiasJ237h @oloflundh @jwesterberg86 Ärlighet varar längst, så är jag uppfostrad iallafall.

ANNONS

Bara hoppas att det verkligen är så, och att inte Ericson och de andra på SvFF straffar Mattias Johansson när han nu berättar om hur det verkligen gått till, men det går inte att utesluta att han hamnar i fel fålla genom att berätta.

***

Mario Balotelli svarar gång på gång på frågan: Why me?

***

Fotbollshjälpen 2012? Måste bli verklighet.

***

Malmö FF fick några omgångar i Europa, tyvärr. Det är uppenbart att avståndet är stort men det var ingen lätt grupp och framför allt spelade inte MFF:s tongivande spelare på toppen av sin förmåga, vilket man behövt.

Det bittraste med MFF:s äventyr är att man inte får möjligheten att dra nytta av erfarenheten kommande höst, utan att man står utan Europa. För det är tyvärr inte säkert att så många i truppen är kvar nästa gång det beger sig, och då man kunde haft nytta av den här erfarenheten.

ANNONS

***

Upploppsklockan ringer inför julspurten och med bara en klapp inhandlad ligger jag i dödens. Måste öka takten för att kunna ordna till något av det som står på barnens önskelistor.

***

Rami Shaaban har naturligtvis all rätt att nobba Hammarbys olika förslag på att slå ut hans lön för att försöka få styr på klubbens ekonomi. Beslutet att ge målvakten ett jättekontrakt ligger på helt andra personer varav få är kvar, men sedan är det nog bara för Shaaban att inse att hans popularitet bland Bajens fans inte är på topp sett till hur lite han gjort och kunnat göra i klubben.

***

Apropå SvFF:s hanterande av Alexander Gerndt är det på sin plats att undra om tiden står helt stilla i Råsundaborgens inre? Min krönika i ämnet läser ni HÄR.

Publicerad 2011-12-16 kl 08:25

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto