Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

En mardröm vid namn Henry

Min humor:

[youtubeplay id=”0ACcNOlN4rw” size=”large”]

Får ge Martin Keown att han tog det bra.

***

Cykel i dag i Stockholm och då känner man att man lever. Qatar, here I come.

***

IFK Göteborg letar mittback och Fredrik Risp får flytta till Cypern. Passar inte han alls in på Kamratgården?

***

Jag har sett en del av Thierry Henry i New Yorks MLS-lag och där har han gett ett lika intresserat intryck som en fransk expedit gör när han eller hon hör engelska. Lägg till att åren i FC Barcelona och sista året i Arsenal inte gav större avtryck så var det inte svårt att tänka sig att han var slut som artist.

ANNONS

Så när Arsenal i januari lånade in sin gamle hjälte Thierry Henry från Hasse Backes lag så var jag osäker på om det skulle ge klubben något. I FA-cupen mot Leeds United fick han börja på bänken, och när Premier League-laget bara hade 0-0 efter en dryg timme så steg jublet på Emirates när Henry och Theo Walcott skulle komma in.

För även om Arsenal ägde spelet helt så var avsluten för svaga av Arsjavin, Chamakh och Ramsey eller så var Andy Lonergan i Leeds mål med och parerade och fick sedan undan bollen med hjälp av backarna. Det var handbollskänsla men bara mot ett mål, fast med ett möjligt omspel vid horisonten.

Då klev mardrömmen in i bilden. Thierry Henry hade elva mål på elva matcher mot Leeds och när han fick en briljant genomskärare av Song så hanterade den gamle avslutaren det lika kliniskt som han gjort så många gånger i den röd-vita tröjan. Även om man kan beundra det så blev jag bara förbannad.

ANNONS

I dag hyllar alla Henry och på ett sätt fattar jag det, men Leeds är ingen högsta klass direkt. Även om de kämpade, krigade och slet på ett sätt som gjort de tre musketörerna stolta – “en för alla, alla för en” –  så är det inget som skrämmer. Om Henry verkligen håller i Premier League och Champions League återstår att se, men för Arsenal-fansen räcker det säkert med segermålet på Emirates i hans comeback.

***

Förstår inte att Jönköpings anfallare inte Branimir Hrgota är hetare i dessa silly season-tider. Trots allt smällde den snart 19-årige spelaren dit 18 mål i ett bottenlag i superettan.

Och vad händer kring Mervan Celik? Glödhet i allsvenskan och given i U21-landslaget, och ändå har den förre Gais-spelaren inte klart med en ny klubb.

***

Vad tyst det blev om Prioritet Finans och IFK Göteborg.

ANNONS

***

Emil Krafth må vara en vass talang, men haussen kring 17-åringen när MFF och HIF kämpat om honom gör att han får en hel del extra tryck att bära. Kanske en bra värvning för Helsingborg men känslan är att Jesper Jansson behöver än vassare nyförvärv.

***

Leeds Uniteds bortadräkt är verkligen vidrigt ful. 

***

Johan Oremo är skickad till norra Norge för att försöka spela till sig ett kontrakt. Gefles förre skyttekung och A-landslagsman (debut 2008 mot Costa Rica) har haft furstligt betalt i Djurgården men han klarade inte trycket och har haft missflyt med skador.

***

Eric Cantonas presidentplaner var för en god sak. Skönt.

***

Lionel Messi fick Ballon d’Or. Rätt naturligtvis, han är den bäste. Däremot är det patetiskt att se hur en del spelare röstar mer på lagkompisar än på bästa spelaren. Borde knappt ha rösträtt.

ANNONS

Orkar däremot inte hetsa upp mig över att Zlatan röstade på Pep Guardiola. Tror att det finns en risk att man överanalyserar det, kanske är det inte röstandet som anfallaren lägger ner mest krut på.

Publicerad 2012-01-10 kl 13:50

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto