Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Den sista måltiden med Lagrell

Sista journalistmiddagen med avgående SvFF-basen Lars-Åke Lagrell var på hotell W i Doha och det var Spice Market som gällde. Ingen Lasse Richt på flanken som brukligt, men förbundsbasen hade Hans Hultman och gamle TV4-mannen Andreas Vanberg vid sin sida.

Blev ett batteri smårätter som bara rasslade in där en tonfisktartar på avocado tog hem Jerringpriset tätt före ingefäraglassen och en chillikryddad anka. Men det var en ganska lugn tillställning och även om stället hade licens så kan man inte påstå att spriten flödade…apropå Aftonbladets hårdvinklade löp om Lagrell som landshövding och där han fick rätt mot tidningen i PO.

ANNONS

Annars blev det en radda diskussioner och Lagrell hyllade två idrottsministrar (Messing och Bo Lundgren) under sin tid men var förvånad att regeringen Reinfeldt inte tagit idrotten på större allvar. Som när man blåste SvFF på stödet till EM-ansökan 2016. Han erkände även att det var ett misstag att söka EM med tre andra länder för 2008

Det var en hel del snack om vad Svennis agent Lars Sternmarker hade läckt eller inte läckt och all turer där i kring. Även om jag inte förstår hur någon kan tro att Svennis skulle ta ett jobb i Sverige med en årslön på ett par miljoner kronor?

Sedan var Lagrell öppen om att han var nöjd med att Lagerbäck satt på Island och inte styrde Österrike i Sveriges VM-kvalgrupp, att Lagerbäck var för dålig på att hantera media, eller som Lagrell sammanfattade: “media var inte Lasses bästa gren”.

ANNONS

Vidare avslöjade Lagrell att även på SvFF:s VIP-läktare lever sig Ulf Adelsohn in i matcherna väldigt och han kommer ofta med taktiska råd och det ganska högt under landskamperna. Framgick dock inte om Hamrén o Co tar till sig av “VIP-huliganens” tips om målvakter och dylikt.

Under dagen pratade vi mycket med Lagrell om den spritkultur som funnits tidigare i och kring idrotten och där både journalister, ledare och en del spelare kunnat kröka och det för mycket. Blir en del historier, och även om man skrattar åt dråpliga historier så ryms det en tragik i det hela. Dock är det helt annat i dag på alla fronter.

Inget snack om att jag och många andra journalister haft våra duster med Lars-Åke Lagrell men han kommer att vara saknad när han väl slutar. För en öppnare och mer nåbar fotbollsledare får man leta länge efter. Han bjöd på många roliga historier under gårdagen.

ANNONS

Bland att Bengt Madsen ska ha velat hoppa in i en landskamp mot Australien på en vinterturné 1992. Skälet var att den dåvarande överledaren ansåg att det var en lång resa och att han då behövde en premie i form av en landskamp. Det blev inte så, och att Madsen och Lagrell inte är polare är väl känt.

***

Fotbollskanalen On Tour från Qatar – dag 3 – och vi kollar inventerar högerbackarna:

Fotbollskanalen%20on%20tour:%20H%C3%B6gerbacksspecial

***

Vi blev omkörda av Qatars emir Hamad bin Khalifa i en mäktig Mercedes när han skulle käka lunch på Four Seasons hotell. Fullt blås med mc-poliser, följebilar och blåljus och man stoppade andra trafikanter så att han kunde ta sig fram utan att behöva vänta.

Så vill jag också ha det när jag åker ner på stan för att käka lunch. Four Seasons ligger mitt emot vårt hotell Mövenpick, men taxichaffisens hjärtliga skratt på min fråga om emiren käkar lunch på vårt hotell var svar nog.

ANNONS

***

Humor under Lagrell-kvällen var Andreas Vanbergs uppsyn när vi andra skulle stanna och ta en öl i baren och SvFF-Lagrell vände sig till honom och kom med rakt inspel: du följer väl med oss.

***

I dag blir det träning på matcharenan Al-Gharafa stadion i Doha och det är där Sverige möter Bahrain vid 17:00 svensk tid på onsdag och matchen ser ni i TV4-Sport.

Att döma av träningarna blir det fyra debutanter: Erdin Demir, Oscar Hiljemark, Pontus Jansson och Niklas Hult. Kanske ingen skräll med Demir som är enda renodlade vänsterbacken med på resan, och de andra är inget att säga något om, även om Hult inte varit så stark på träningarna.

Startelvan lär se ut på följande vis: Pär Hansson – Adam Johansson, Pontus Jansson, Niklas Backman, Erdin Demir – Anders Svensson, Oscar Hiljemark – Jiloan Hamad, Stefan Ishizaki, Niklas Hult – Tobias Hysén.

ANNONS

Viktig match för Adam Johansson och Tobias Hysén som spelar med EM i sikte, för Anders Svensson är det redan klart och Pär Hansson måste vara ruggigt svag för att bomma en plats som tredjekeeper. Även om de andra har drömmar så får de se längre framåt.

Bahrain som är rankade 101:a i världen tränas av Peter Taylor som faktiskt hoppade in som manager för England i en match innan Sven-Göran Eriksson tillträdde. Därefter har inte hans karriär lyft och nu har han hand om Bahrain som inte gått starkt i VM-kvalet och inte når Brasilien 2014.

Apropå oroligheterna i landet så sa Taylor tidigare i höstas till Guardian att det hänt mer i England än i Bahrain under hans tid där och så förklarade han: “Look, I am just a football manager and if I can help people feel better by getting a couple of good results then that is what I am here to do.'”

ANNONS

***

Överraskande att Lars-Åke Lagrell INTE läst Zlatans bok. Han hade den. Osignerad.

***

Tänk att av 1,7 miljoner invånare i Qatar är bara 300 000 medborgare. Resten är gästarbetare. Hur länge accepterar de 1,4 miljonerna det?

Publicerad 2012-01-17 kl 08:02

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto