Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Platinis jubel hördes till Qatar

Oscar Hiljemark var tidigt framgångsrik och hade hjälp av nuvarande landslagspolarna Simon Thern och Victor Claesson när Småland dominerade. Radarparet Jarelind och Rasta-Danne gjorde ett bra jobb kring Värnamo-maffian i landslaget.

Landslaget:%20V%C3%A4rnamos%2092:or%20dominerar%20i%20landslaget

***

Vi bor precis vid vattnet i Doha och havet ser lockande ut från fönstret men det är förbjudet att bada. Jag skojar inte. Ja, förutom på ett par enstaka hotell som skapat sig små, privata stränder. Där kostar det dock runt 8-900 spänn för att komma in och lägga sig på stranden. Det är för qatarier, norrmän och gamla fotbollsproffs.

En väldigt konstig stad är det. Allting bygger på bil – kanske inte konstigt när bensinen kostar en krona per liter – och när vi gick in på ett hotell för att käka lunch (Emirens dagensställe Four Seasons) så var det med fara för vårt liv sett till alla bilar som kom och för att det inte fanns någon yta avsedd för fotgängare.

ANNONS

Inne på hotellets parkering såg det ut som om vi var på Real Madrids eller Manchester Uniteds träningsanläggningar en dag när spelarna fått ta med sig sina privata bilar. Porsche, Maserati, Ferrari, Hummer och en hel del andra vrålåk stod inparkerade av de flinka killarna i dörren.

Vi fick en minst sagt förvånad blick när vi kom gående…och det var nästan så att vi ångrade att vi inte tagit taxi från vårt hotell på andra sidan gatan.

***

Hörde ni vrålet från Emmaboda strax efter 10:00 i morse? Det var invånarna som gladde sig åt beskedet att pensionerade kommunalrådet Karl-Erik Nilsson, 54, blir valberedningens förslag till ny ordförande för Svenska fotbollsförbundet. Det betyder att han inte längre kommer att tvingas ta ut pension från kommunen vilket han gjort i sex år nu och samtidigt samlat sin inkomster i ett eget bolag.

ANNONS

Även från Uefa-kontoret i Schweiz jublade Michel Platini som aktivt jobbat emot Lars-Christer Olsson och därmed fick in Karl-Erik Nilsson, det s-märkta före detta kommunalrådet, vars internationella meriter och kontakter sågas av förre Uefa-presidenten Lennart Johansson.

Gillar just att fotbollsrörelsen ofta talar om demokrati och sedan låter man en fransman i Schweiz vara med och bestämma vem som ska styra svensk fotboll. För alla vet att vara vän med Uefa betyder välbetalda extraknäck med svulstiga förmåner, och gillar inte Platini en så blir det inte lika mycket.

Om Karl-Erik Nilsson är ett bra val eller inte lär vi veta om några år, för då lär vi ha fått reda på vad han vill med svensk fotboll. Hela valprocessen är ju skapt sådan så att det handlar mer om att bygga allianser bakom stängda dörrar än att berätta hur man vill förändra och förbättra svensk fotboll.

ANNONS

Egentligen hade jag helst sett att någon mer utifrån fotbollsrörelsen och blazerbrigaden kom in, och egentligen kan jag inte avgöra om Nilsson, Olsson eller Suzanne Erlandsson var bäst lämpad. Sett till att man inte vet vad de vill, men utav de tre så framstod Olsson med internationell erfarenhet bäst lämpad.

Tankar finns nu inom SEF att låta Lars-Christer Olsson bli den klubbneutrala och oberoende ordförande som man skriver om i sin framtidsvision, och sedan se till att Olsson sitter på SEF:s mandat i förbundets styrelse. Allt för att få in en annan kraft i styrelsen, men det är osäkert om Olsson vill ta uppdraget efter den här förlusten.

Naturligtvis kan Karl-Erik Nilsson utmanas. Fram till årsmötet 23 mars då Lars-Åke Lagrell avgår efter 21 år går det att kandidera men sett till att tillräckligt många distrikt backar den gamle domaren och smålänningen som nu bor i Bohuslän så lär det vara ganska verkningslöst.

ANNONS

***

Aldrig tänkt på den ordmässiga laddningen i Persiska Viken, Arabiska Viken eller Iranska viken.

***

Jag var precis mina kollegor i den svenska fotbollspressen imponerad av Oscar Hiljemarks debut. Här är min krönika där framtiden är så ljus att vi behöver solbrillor och här är spelarbetygen från Sverige-Bahrain 2-0.

En bra story om Erdin Demir, som verkligen gjorde succé i landslagsdebuten, och som blev dumpad av Malmö FF efter tolv år och fick starta om. Inte så att det är enkelt att se vem som ska bli någon, men att klubben inte håller bättre kontakt med en sådan spelare det förstår jag inte.

***

Vi körde ett kort Fotbollskanalen On Tour direkt efter matchen:

Fotbollskanalen%20on%20tour:%20Lundh+Hiljemark=sant

Kommer ett nytt avsnitt sent torsdag kväll då landslaget är på ökensafari.

***

Har nu varit i Qatar sedan i fredags och jag undrar om jag träffat någon qatarier? Tveksamt, känns bara som att man stöter på olika gästarbetare från Filippinerna, Nepal eller Pakistan. De är oerhört vänliga och underdåniga och det sistnämnda är rätt jobbigt.

ANNONS

***

Ja, vad säger man? Pépé hade inte 2,0 på Högskoleprovet. De matcherna har spårat ur, men jag förstår Reals frustration, Barcelona är så mycket bättre. Och tyvärr håller alla spelarna på med överdrivandet.

[youtubeplay id=”ciSlIEeD4Ck” size=”large”]

Publicerad 2012-01-19 kl 14:50

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto