Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Tänk att landslagets veteraner alltid krossar de unga

Rookiesarna Niklas Hult och Simon Thern skräms av jeepfärd i branta ökendyner och Anders Svensson och Tobias Hysén stretchar ljumskarna genom kamelritt. Dessutom käkar jag gatukebab med livet som insats på en lokal marknad – kolla in det senaste Fotbollskanalen On Tour:

Fotbollskanalen%20on%20tour:%20Rejsar%20i%20%C3%B6knen%20-%20med%20kameler%20och%20bilar

 

***

Fredagar är precis som lördagar helgdagar i Doha och hotellpersonalen var minst sagt förvånade över att vi skulle jobba. Det var knappt någon trafik på vägen till Qatars FA:s träningsanläggning, och väl där var det stängt och igenbommat när landslaget anlände för fredagens träning.

Efter att Hamrén o Co tagit sig in på plan genom att gå runt byggnaden – smart! – så var det träning och hela tiden var det de yngre utespelarna i väst och de äldre utan och sedan spel. De yngre får hela tiden pisk av de äldre. Stort också.

ANNONS

Anders Svensson snackade om rekordsiffror på dagens träning och han och Hysén tokjublade efter det. På övningen direkt efter tunnlade Svensson Claesson. När spelet gick vidare så ville de yngre byta sida vid underläge 0-3 och mumlade något om vinden. Men Hysén och Svensson o Co visade ingen nåd mot valparna i de ungas gäng (gränsen går vid Jimmy Durmaz).

Det var extra tydligt när målvakterna kom in att man inte vill spela med de yngre, och få stryk. Johan Dahlin och Pär Hansson är födda samma år och tack vare att Hansson är född tidigare på året så fick han ansluta till de äldre. Onekligen bidrar upplägget till intensiteten och hettan på träningen och just de äldre är minst sagt motiverade och taggade.

Att Anders Svensson gjort 124 landskamper och långt över 1000 träningar i Blågult gick inte att se på gräset på QFA Technichal Committe. Den ilska Svensson visade när vissa i hans gäng inte riktigt gjorde det optimala var nästan Zlatan-klass.

ANNONS

Det ekade av: “Gå runt honom då!!!” Och Anders bara gömde huvudet i händerna efter en egen felpass som Simon Thern snodde och omvandlade i ett mål.

Märkligt att ålder och erfarenhet så ofta vinner över ungdomlig entusisam, men lite skönt att se för alla oss som glider uppåt i åldersskalan efter att ha hamnat på fel sida 40. För det är tydligt att rutinen ger ett självförtroende och en säkerhet och att veteranerna gör precis vad som krävs, men det är nog behagligare att vara ung och lovande…

***

Alltid intressant att resa med ett nytt gäng som Jarelind, Dubbel-Anders och Rasta-Danne för man lär sig nya trick. Bäst är Rasta-Dannes sätt att lura sig själv att han sovit mycket. Han lägger sig svensk tid och går upp qatarisk tid, och då har han vunnit ett par timmar. Kunde dock inte lura mig själv…

ANNONS

***

I och med att Erik Hamrén körde gamla mot unga hela passet gick det inte att läsa ut en startelva mot Qatar. Matchen går på måndag 14:00 svensk tid i TV4 och på fotbollskanalen.se.

Gissar att elvan ser ut på följande vis: Johan Dahlin – Emil Salomonsson, Pontus Jansson, Markus Holgersson, Erdin Demir – Oscar Hiljemark, Anders Svensson – Jiloan Hamad, Victor Claesson, Jimmy Durmaz – Tobias Hysén.

Blir säkert rejäla inhopp för Mikael Dyrestam och Simon Thern. Möjligen kan Stefan Ishizaki få starta på Hamads bekostnad. Karl-Johan Johnsson tror jag inte får någon speltid för att dahlin ska få en hel match.

***

Sven-Göran Eriksson satt bland shejkerna och Lagrell på hedersläktaren när Sverige slog Bahrain med 2-0. Den jobbsökande tränaren var gäst hos tv-kanalen Al-Jazeehra och det sägs att man vill ha svensken som expertkommentator till någon av sina många fotbollsrättigheter.

ANNONS

De ansvariga på tv-kanalen kanske ska lyssna in sig på Svennis från USA-VM 1994 och ett snack som var “möcke, möcke bra” och där han undrade om Wernerson skulle ta en straff:

[youtubeplay id=”MxATCE2Dkgs” size=”large”]

Däremot kan den samlade svenska presskåren ta emot 20-30 piskrapp för att vi missade Svennis. 20 för reportrar, 30 för fotografer med objektiv…

***

Pontus Jansson gör en Teddy Lucic och kör heltäckte ben i värmnen i Doha. Helt ensam om det.

***

Inte en rad om Håkan Juholt i Gulf Times eller Qatar Tribune. Vad händer?

***

Och om ni undrar hur jag kunde förlora kebabklunsandet mot Jarelind och dubbel-Anders så var det uppgjort. Det här är showbizniz och då får man bjuda till.

Publicerad 2012-01-20 kl 10:18

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto