Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

En gåta om Hamrén nobbar Guidetti mot Kroatien

För snart fyra år sedan flyttade Ole Söderberg till Newcastle, men matcherna har uteblivit för keepern och det har bara blivit utlåning till Darlington och Chesterfield.

I Newcastle har nu en hyfsad uppförsbacke efter insatsen i reservlaget mot Manchester United:

[youtubeplay id=”daM19mpNDvU” size=”large”]

***

Vid 23:15 i kväll i TV4 är vi tillbaka. Fotbollskanalen Europa.

***

Ser ingen klockren klubb i Premier League till José Mourinho. Möjligen att Harry Redknapp får ta England efter Capello och att det kan öppna för portugisen i Tottenham?

Tänk att det är så illa i Real Madrid trots att man i det närmaste avgjort ligan och hängt av det som alla rankar som världens bästa lag, och är vidare i Champions League med stor chans att kliva ännu ett steg via CSKA Moskva.

ANNONS

***

Bänkade mig för den holländska klassikern Feyenoord-Ajax i eftermiddags och var naturligtvis intresserad av att se John Guidetti mot ett av Hollands bättre lag.

Anfallaren gjorde inte mig besviken om man ser till målproduktionen. Två mål redan före paus och där 1-1 var en ordnad straff (minst sagt tveksam) och som Guidetti satte iskallt i krysset, och där 2-1 var ett påpassligt mål efter kaos framför Ajax mål.

Efter paus låg han och högg och på en kontring när matchen stod och vägde (Ajax reducerade till 3-2 efter att Feyenoord-keepern sjabblat) så utnyttjade anfallaren ett läge och tryckte in 4-2.

Onekligen har Guidetti känsla för att hitta lägen och trycka dit bollen. Vilja, energi och driv tar honom långt i kombination med att han ofta befinner sig i rätt läge. Han är inget tekniskt vidunder, utan ett kraftpaket som sprutar av vilja, ambition och driv.

ANNONS

Att ha gjort 14 mål på 13 matcher i den forna storklubben, som bygger nytt med många unga spelare eftersom man saknar pengar, är ruggigt starkt. Äntligen har han fått kontinuerlig A-lagsfotboll och det lovar gott.

Naturligtvis är inte den holländska ligan den starkaste i Europa men om det vore enkelt att göra mål borde väl inte 19-åringen vara på tredjeplats i skytteligan, utan då borde fler och mer rutinerade spelare vara framför honom.

Erik Hamrén har i stora drag sin EM-trupp klar och en fråga är om John Guidetti ska få följa med till EM eller inte? Ja, jag kan inte förstå vad Guidetti kan göra mer än vad han gjort hittills, men det är ju långt kvar och Guidetti kan bara ösa på.

Fast det väntar en match i slutet av februari, i Zagreb, och den 21 februari presenterar Hamrén truppen till mötet mot Kroatien som även är den sista möjligheten att prova spelare innan förbundskaptenen tar ut EM-truppen i maj.

ANNONS

Om inte Hamrén testar Guidetti mot Kroatien är det något annat än sportsliga skäl som avgör. Antingen att Hamrén vill visa att han inte låter sig påverkas av opinionen som blåser i 19-åringens riktning eller att han inte gillar haussen och att Guidetti pumpar sig själv.

Jag kan inte se hur man motiverar att lämna Guidetti utanför truppen till Kroatien. Anfallaren har spelat regelbundet i ett lag i en liga där landslaget redan hämtar många spelare, och dessutom har han vräkt in mål. Ingen svensk anfallare har ett målsnitt som han har.

Varken Ibrahimovic eller Elmander som ju ändå är givna, och Ola Toivonen har elva mål och är också klar. Sett till att Hamrén kan tänka sig ta med fem spelare som kan vara anfallare och även offensiva mittfältare så lämnar det två platser öppna.

Konkurrenter som Marcus Berg är skadad, Markus Rosenberg är osäker och att Tobias Hysén trots allt spelar i en liga som är sämre. Alexander Gerndt är avstängd efter den nu överklagade domen om kvinnomisshandel i tingsrätten och har inte övertygat heller.

ANNONS

Jag räknar helt enkelt med att Erik Hamrén åtminstone provar John Guidetti i träning och i match i februari. Allt annat vore oerhört underligt, för det går inte att bortse från urkraften i Rotterdam längre.

***

Tänk att Liverpool ville byta bort Andy Carroll mot Carlos Tevez?

***

John Guidetti skrev in sig i Feyenoords historia. Att sänka AjaxDe Kuip är stort. Mycket stort.

***

Nordin Gerzic från ÖSK till Blåvitt och Pontus Farnerud till AIK. Allsvenskan 2012 blir bara hetare och hetare och att den verkligen engagerar visar reaktionerna på min ranking från i fredags.

***

Sorgliga efterspel till rasistbråken mellan Evra och Suarez och Terry och Ferdinand på läktarna i FA-cupen i helgen.

Publicerad 2012-01-29 kl 14:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto