Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Synd att Guidetti tjänar på att hålla tyst

John Guidetti är mannen många fotbollsintresserade snackar om dagen efter en mäktig hat-trick mot Ajax. Feyenoords 19-årige svensk har naturligtvis dominerat rapporteringen om fotboll i både Sverige och Holland och det är kanske inte så konstigt sett till hans söndag på De Kuip.

Även om Zlatan säger att han inte har så bra koll, enligt en intervju i Expressen, så är jag rätt övertygad om att alla i landslaget inklusive lagkaptenen följer John i det här läget. För hans snack och hans attityd är något som får folk och reagera och jag har hört många fler spelare än Pontus Jansson (i Ekwall vs Lundh) säga att de stört sig på snacket.

ANNONS

I Janssons fall så ändrade han sig när han mötte Guidetti U21-landslaget och nu är de grymma polare, men U21 är en mer rörlig grupp av spelare och ett mer öppet landslag än A-landslaget där hierarkierna är väletablerade, och där Erik Hamrén satt en stomme spelare och det är inte alltid killar som går emot strömmen passar in.

Ja, vi får väl se, men jag tror TYVÄRR att Henrik Larsson har helt rätt i att det bästa Guidetti kan göra är att ligga lågt och fokusera på att göra mål. Det är förbannat trist att det är så, men ska man smälta in i landslaget så gäller det att hålla sig inom vissa ramar, särskilt när man är 19 år.

Är osäker på om naturkraften John Guidetti böjer sig för det, och kanske kan han charma Zlatan o Co när han drar in med sin energi, sin humor och sitt driv? Det blir onekligen häftigt om nu inte Hamrén fegar för att just inte störa eller rubba några fundament i landslaget.

ANNONS

Det finns inga sportsliga skäl till att inte ta ut John Guidetti i A-landslaget. Så om han inte är med i truppen mot Kroatien är det för att förbundskaptenen bedömer att det skulle störa gruppen för mycket. Även om han är oprövad går det inte att blunda för 14 mål på 13 matcher.

Hamrén har sin “Brolin” om han nu vågar ta ut honom.

Jag tror inte alla inser hur mycket Guidetti slitit för det här. Tränat extra, nött lägen och aldrig, aldrig hållit igen. Han är ett levande bevis på att det går att komma oerhört långt på vilja och ambition. Det är extra häftigt när någon krigar sig fram med en sådan inställning.

***

Jag tror knappast att det är Mattias Bjärsmyr som gnäller om brist på speltid i landslaget, men den gamle U21-mittbacken är inte direkt bortglömd av Erik Hamrén. Efter flytten till Panathinaikos för drygt tre år sedan har Bjärsmyr bara spelat runt 30 ligamatcher totalt. Alltså i snitt tio om året.

ANNONS

Under hösten satt han mest på bänken eller på läktaren och först nu har han slagit sig in i laget. Glöm inte att han var i Rosenborg så sent som förra säsongen, något Hamrén nog hade bra koll på, men där övertygade inte mittbacken utan återvände till Grekland.

Nu handlar det om honom att få speltid i fler än fyra, fem ligamatcher innan landslaget kan vara aktuellt och när han väl fått det och inte är med i snacket då kan man börja snacka om bortglömd. Det är en bit kvar till det, och det är gott om mittbackar i Europa som spelar mer: Antonsson, Ekstrand, Granqvist, Almebäck och Olsson.

***

Apropå Henrik Larsson så gillar jag att Feyenoords fans har en ny ramsa: “We had Henrik Larsson, his hair was like spaghetti. We’ve got another brilliant Swede, his name is John Guidetti

***

ANNONS

Marcus Olsson på väg till Blackburn. Den hade man inte kunnat dra ur hatten, direkt.

***

Gary Speeds mamma Carol beskrev sonen som en typisk “glass half-empty person” som inte tyckte sig vara värd den MBE som den engelska drottningen belönade honom med 2010. Bara sönernas övertalan fick Gary Speed att ta emot belöningen.

Den offentliga utredningen kring självmordet gav egentligen få ledtrådar. Visst, Gary Speed hade bråkat med frun på kvällen och hade sms:at om att ta sitt liv några dagar tidigare men han efterlämnade inga meddelanden och alla rykten på internet verkar helt orgundade.

***

Tobias Grahn säger att han inte gått hårt åt några andra spelare, men jag har för mig att Grahn hade ett och annat att säga i Ekwall vs Lundh. Samtidigt är det lite löjligt av Erton Fejzullahu att gå så hårt den förre Mjällby-spelaren för det är inte trixandet med en boll som är avgörande på planen.

ANNONS

Nu är Grahn på väg till New York Red Bull och Hasse Backe och det blir en spännande mix. Kasta in den rake/fyrkantige Markus Holgersson, franska divan och storstjärnan Thierry Henry och brittiske pubgalningen Luke Rodgers som fick vänta på visum för sitt brottsliga förflutna. Ja, det kan smälla helt enkelt.

Jag fattar om Grahn gärna flyttar till New York och MLS och spelar även om lönerna inte är mycket bättre än i allsvenskan, och att han platsar och tillför något är det inget snack om. Däremot är det väl lite mer oklart hur han smälter in i omklädningsrummet, för han tar inte så många fångar.

Publicerad 2012-01-30 kl 20:05

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto