POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Så tror jag "Micke Mourinho" ställer upp

Real Göteborg har alltså kryddat truppen rejält med Pontus Farnerud och så här tror jag att “Micke Mourinho” mönstrar startelvan när alla är friska och hela:

John Alvbåge

Emil Salomonsson, Kjetil Waehler, Hjalmar Jonsson, Mikael Dyrestam

Nordin Gerciz, Philip Haglund, Pontus Farnerud, Daniel Sobralense

Robin Söder, Tobias Hysén

Möjligen är Stefan Selakovic på väg in om inte Söder är i slag och då kan man tänka sig spel både på en kant och i frontlinjen.

Inte så att Real Göteborg garanterat vinner SM men jag delar inte Ralf Edströms uppfattning att ingen gör grovjobbet, finns två skarpa defensiva mittfältare, däremot saknar jag alternativ när det gäller ytterbackar. Lägg till att man tränger undan en hel rad talanger.

Sedan kan man undra om Real Gbg hanterar trycket? För med ett par fiaskosäsonger bakom sig, en AIK:are som huvudtränare och alla dessa värvningar så finns det inte möjlighet att snubbla i starten. Fast man har rätt lätt start förutom omgång tre: Syrianska borta, Norrköping hemma, AIK borta, Örebro hemma, Häcken borta och Åtvidaberg hemma.

***

Jag fattar att de ställer in ligafotboll i Italien – går ju inte ens att se när det blir mål:

[youtubeplay id=”ktjrZqs8gZc” size=”large”]

På lördag får ni istället se West Ham-Millwall bland annat. Läs mer R.

***

Helt rätt att rycka John Terrys kaptensbindel. Fast den största skandalen är att rättegången dröjer till 9 juli.

***

Såg “J Edgar” förra veckan och klipper “Järnladyn” i kväll. Älskar den typen av filmer. “J Edgar” var en svag fyra och jag har större förhoppningar på filmen om Thatcher.

***

Tyskland och Bundesliga är ofta ett land och en liga som svenska fans pekar på när det gäller hur man hanterar säkerhetsfrågor. Nu ska de införa ansiktsscanning för att bli av med de värsta huliganerna.

***

I Expressen kopplar man ihop Sven-Göran Eriksson med Leeds United. Jaha. Fast om man vet något om Leeds ägare Ken Bates så är det att han lägger ut pengar vare sig till dyr tränare eller till nyförvärv och bara det utesluter att “Svennis” skulle ta över klubben.

Senast i Leicester så visade “Svennis” att han ville värva sig till framgångar och lastade upp över 300 miljoner kronor på nyförvärv. Lägg till att Bates sågat svensken vid ett flertal tillfällen under tiden i England, senast inför Arsenal-Leeds i FA-cupen.

***

John Guidetti kommer att ligga lågt framöver. Inte så att han lyssnat på Henrik Larsson utan snarare att Feyenoords tränare beordrat honom att koncentrera sig på spelet – och förhoppningvis målskyttet. Återstår att se hur det blir med det.

***

Allsvenskan ligger knappt två månader bort och den är glödhet redan. Wow, liksom. Inte nog med Real Göteborg, det finns en rad andra klubbar som shoppat eller hållit kvar i spelare. Oerhört roligt för oss som gillar den svenska högsta serien och det blir ett drag från start.

Bakom skrytbygget på Kamratgården finns AIK med starkt försvar och Borges på topp, Elfsborg som kryllar av talang och nytänt under ny tränare, Helsingborg med många mästare och en förmåga att vara med, Malmö FF där Norling kunnat bygga på det han värvade i höstas och lagt på lite i form av Friberg och Thern. Även Kalmar FF och Gais kan slå sig in i kampen.

***

Fotbollskanalen Europa kör på söndag – 23:15 i TV4.

***

Att AIK säger att man inte var med i kampen om Pontus Farnerud är inte sant.

***

Om Roberto Mancini släpper in Carlos Tevez i laget igen är det minst sagt underligt. Visst, man ska kunna ändra sig men då får man inte ha uttryckt sig hur som helt. Lika konstigt är att Tevez kan tänka sig spela.

Publicerad 2012-02-03 kl 17:08

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto