POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

"Ibracadabra" i The Sun och The Mirror?

Uppumpat som vanligt när Zlatan (som vanligt) i Champions Leagues cupspel ställdes mot ett engelskt lag. Om han nu haft svårt mot klubbar från Premier League historiskt så är det enkelt att säga att han kan briljera mot Arsenal som han ju skickade in två mål på för två år sedan. Och på San Siro var det helt enkelt Zlatans match när Milan enkelt slog Arsenal med 4-0 och där han assisterade till två mål, fixade en straff som han slog in.

Assisten till Robinhos 2-0 var magnifik. Brassen som närmast har rekord i galna missar kunde inte undgå att göra mål när han blev prickad på pannan från ett inspel från kanten. Visst, den andra assisten var kanske inte riktigt menad men det gick fram och det blev 3-0. Snyggt tvingade Zlatan sedan Johan Djourou att riva ner honom och det var solklar straff, och det skottet höll han ner tillräckligt.

Inte nog med de poängskapande insatserna, Zlatan gjorde en inspirerad match rakt igenom. Han ville. Han jobbade. Han slet. Han passade, Han briljerade. Och de engelska journalisterna som ju alltid hackat på honom fick slipa på texter och rubriker där Sveriges lagkapten snarare fick hyllningar än sågningar, och att det betydde något extra för honom såg man på tokvrålet efter straffmålet.

Jag förstår att Zlatan var frustrerad över att en del av hans lagkompisar var en aning för egoistiska och inte spelade fram honom. För Milan borde gjort fler mål sett till hur överlägset man var under lång tid.

Hur bra är då Milan? Ja, jag hade inte bokat en resa till München (där finalen går). Arsenal var svagt och även om det var Allegris mannar som åstadkom det genom en solid insats kryddat med spetsar som Kevin Prince Boatengs mäktiga 1-0 och Zlatans olika passningar. Dessutom var det möjligen tur att Clarenece Seedorf fick kliva av till förmån för Urby Emanuelson.

Dock är det ruggigt starkt att döda åttondelen redan i premiären, för det här kan inte Arsenal vända. I efterhand underligt att Wenger valde en försiktig linje och lät Oxlade-Chamberlain på bänken, och kanske borde fransmannen slagit om tidigare. Ändå är det slående att London-laget får tufft att ta en ny plats i Champions League till nästa höst.

***

Vi kör återigen i gång SUPERLIVE med Europa League torsdag med avspark 18:30 på fotbollskanalen.se. Förutom tunga matcher som Ajax-Manchester United (19:00) och Porto-Manchester City (21:05) i TV4-Sport så får ni alla målen från de andra matcherna i SUPERLIVE. Svensklag som PSV, Twente, AZ, Anderlecht och Club Brugge är i farten samt Stoke-Valencia och Lazio-Atletico Madrid.

Martin Åslund är ny i studion och frågan är om han käkar kebab, kan dammsuga godisskålen samt kommer ihåg att stänga av mikrofonen när han lämnar studion för att  pudra näsan? Ja, det får vi se torsdag kväll och givetvis kommer vi att ringa till svenska fotbollsprofiler.

***

Undrar vad Arsène Wenger ska skylla på? Domaren? Planen?

***

Lika stort för Milan var att Juventus bara fick 0-0 mot Parma. Så Lars Lagerbäcks kommentar om att Milan inte riktigt var avhängda i ligan inte rymde så mycket, för klubben leder även om Juve har en match tillgodo.

Ändå intressant att höra Sveriges förre förbundskapten vara självkritisk och tala om att man måste ruska om och ändra på något när man haft samma grupp under lång tid. Apropå att Arsenal inte kom i gång och att Sverige hade det tungt i EM mot Ryssland.

***

Glasgow Rangers hotande konkurs skojar man inte bort. Okej för att det finns en hotande skatteskuld på en halv miljard men skälet till att man blev satt under förvaltning är en skatteskuld på 100 miljoner kronor som klubben dragit på sig sedan i våras. Inte utan att man nu fattar att Rangers försökte blåsa Gais på stålarna för Mervan Celik.Om nu U21-landslagsmannen nobbade klubbar i serie A så måste han undra varför han valde ett konkursbo i skotska ligan.

***

Jag är Zlatan.

[youtubeplay id=”g9m7m8_2t4Y” size=”large”]

***

Klarar Arsenal av att skaka liv i returen? Känns oerhört tveksamt och då kan Champions League vara tunt med Premier League-lag när det drar ihop sig och det bara några år efter att tre av fyra lag var från den engelska ligan. Tänk att Manchester United och Manchester City redan är utslagna och Chelsea är knappast säkert på avancemang mot Napoli. Inte för att Cavani o Co är i samma toppslag som i höstas, men inte heller Chelsea är formtoppat inför holmgången nästa vecka.

Vad säger det om Premier League? Jo, att ligan naturligtvis tappat i kvalitet när andra närmat sig och en del klivit förbi. Ta bara att Paul Scholes kan kliva in direkt från tillvaron som juniortränare och tillföra något i ett topplag som United. Eller att Arsenal faktiskt satsade på att låna hem Thierry Henry som ju knappast tänt eld på MLS.

Hur kan ligan ha tappat? En förklaring är att det brittiska pundet tappat rejält under några år kombinerat med att man skruvat upp skattetrycket för höginkomstagare. Alltså är det inte lika lätt för klubbarna i England att konkurrera ut

***

Sir Alex Ferguson aviserar starkast möjliga lag när han jagar en pokal han aldrig vunnit: De Gea; R da Silva, Evans, Ferdinand, F da Silva; Cleverley, Scholes, Carrick; Welbeck, Young; Rooney.

Publicerad 2012-02-15 kl 22:46

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto