Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Varför ska Zlatan bevisa sig i just England?

Lundhs blogg

Zlatan vs England väntar i kväll när Milan tar emot Arsenal i Champions League.  Som vanligt blir inriktningen Zlatans risiga statistik mot engelska klubblag i den “där jävla Champions”.

Nej, det är kanske inte det kapitlet farfar Zlatan kommer att bläddra fram först när han ska berätta för Maximilan och Vincents barn vad han uträttade på fotbollsplaner runt om i världen.

Statistiken är inte rolig och i avgörande matcher har han bara varit med om att gå vidare med FC Barcelona, och då han även gjorde två mål mot Arsenal på Emirates, men åkt ut mot Liverpool två gånger och mot Arsenal, Manchester United och Tottenham.

Varför Zlatan just ska visa engelsk media varför de haft fel i att sänka honom genomgående är egentligen konstigt. Även om engelska klubblag varit starka så är det få engelska dominanter, och få engelska spelare har gjort avtryck ute i Europa.

Annons

Visst fastnar vi alla i det engelska mediafiltret och blir påverkade av det, men egentligen tror jag Zlatan struntar i om Martin Lipton o Co sågar honom i morgondagens blaskor. Han har trots allt uträttat en del makalösa grejer på vägen.

Jag tror egentligen Milan är mer beroende av en framgång i Champions League på fyra år och det behöver klubben. För att få in mer intäkter och för att få in drag kring klubben.

Onekligen är Zlatan viktig för Milan då, men formen vid den här tiden på året är sällan strålande och han har haft svårt att göra avtryck i de här matcherna, och lägg till att han knappast gett intryck av harmoni och balans på sistone.

Fast det är klart att en repris från senaste mötet med Arsenal i kväll på San Siro hade inte varit fel: [youtubeplay id=”Ez7IIEwjCbM” size=”large”]

Annons

***

Fascinerande så många som har åsikter om svensk fotboll och styrandet av den, men så få som vill gå ut öppet med sin kritik. Vad är folk rädda för? Bli av med plåtar till landskamper?

***

Missa inte SUPER-LIVES comeback i morgon torsdag. Vi kör från 18:30 och har koll på ALLA mål i Europa League. Är dessutom övertygad att två gånger Manchester kan lyfta turneringen.

***

Kungligt att Kim Källström går så starkt i Lyon. Stark mot APOEL. Allt som gör Erik Hamréns jobb svårare är kanon.

 

Publicerad 2012-02-15 13:59

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto