POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Har inte Fifa viktigare saker än att jaga tröjviftare?

John Guidetti kan det här med att skapa rubriker. Ingen har väl missat att han drog dit 1-0 till Feyenoord på straff, 18:e ligamål på 16 matcher, och firade det med att dra av sig tröjan. Vilket gav gult kort, utvisning (han var varnad sedan tidigare), Waalwijk kunde kvittera och nu är han avstängd mot PSV Eindhoven.

Holl%C3%A4ndska%20ligan:%20Guidettis%20galna%20firande%20-%20r%C3%B6tt%20kort%20efter%20straffm%C3%A5l

Ronald Koemans reaktion säger det mesta om Guidettis firande. Svensken var grymt ångerfull efteråt och skyllde inte på någon eller något utan bad om ursäkt till alla inblandade. Ja, det var naturligtvis dumt att tappa huvudet på det sättet men det har hänt andra och äldre spelare.

Många stör sig över att spelare ska fira mål med att dra av sig tröjan och flexa muskler, tatueringare eller vad det nu må vara. Jag kan inte förstå varför folk hetsar upp sig, om spelarna nu vill göra så efter att ha dragit dit ett mål så spelar det väl mindre roll.

Visst, när reglen finns är det ju direkt dum att ta bett gult kort för det, men jag fattar inte att Fifa har lagt kraft vid de reglerna. Att ta av sig tröjan regleras på olika sätt, dels handlar det om att man inte får visa politiska, religiösa eller kommersiella budskap under matchtröjan, dels handlar det om att man inte får fira överdrivet.

Med att fira överdrivet menar man: ta av sig tröja, dra tröja över huvudet, klättra upp mot fans och agera provokativt eller uppviglande. Det får inte heller ta överdrivet med tid och då ska domaren agera.

Fifa har en hel rad frågor som är betydligt viktigare inom fotbollen än om en spelare drar av sig tröjan i glädje och det är en spelförstörande regel att lag kan få spelare utvisade för det löjliga lilla ingreppet. Det är sponsorer som legat på Fifa för att få styr på det och därför har man agerat i frågan.

Förbundskapten Erik Hamrén var på plats i Rotterdam och träffade Guidetti efter matchen och det är en större nyhet om den 19-årige anfallaren INTE är med i truppen mot Kroatien, som förbundskaptenen tar ut på tisdag 14:00, än om han är med.

***

Arsène Wengers vecka har inte varit så rolig. Undrar om han orkar kriga vidare, och om han får?

***

Tänk att en del på allvar tror att jag på allvar undrade om Erik Hamrén skulle förbjuda spelarfruarnas bloggar. Överraskande.

***

Nye managern Neil Warnock satt på läktaren på Elland Road och såg sitt nya gäng spelare i Leeds United men i pausen gick han ner till dem när Leeds låg under med mot Doncaster och trots 0-2 ett tag blev det ett grymt skönt slut i 99:e minuten. Kan se det många gånger:

[dailymotionplay id=”xou42o” size=”large”]

***

Fotbollskanalen Europa är 23:15 i TV4.

***

Aftonbladets journalistik kan man verkligen diskutera, särskilt när det handlar om rubriker om TV4. Nytt lågvattenmärke var SVT:s problem med en tv-produktion från Polen och där man gjorde rubrik på TV4 och skidskytte efter en insändare.

Publicerad 2012-02-19 kl 11:51

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto