POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Coolt att Guidetti får löfte om debut

John Guidetti får följa med till Kroatien. Erik Hamrén tog ut 19-åringen som gått starkt i holländska ligan och så här i efterhand kan man konstatera att det hade varit en större nyhet om förbundskaptenen ratat spelaren som gjort  18 mål på 16 matcher i Feyenoord.

Dessutom lovade Erik Hamrén speltid till John Guidetti och det är naturligtvis rätt att testa honom om man nu tar ut honom. Gillar att förbundskaptenen är rak om det, även om debuten inte är satt i antalet minuter. Det är ju så att en del av de andra spelarna spelar oerhört mycket och då är det rätt att testa.

Helst av allt hade jag velat se en test med Guidetti som nummer nio och med Zlatan Ibrahimovic bakom honom. På kanterna skulle vi ha Johan Elmander till vänster och Rasmus Elm till höger. Okej för att Sverige tappar defensivt när inte Zlatan jobbar så centralt men man vinner en hel del på Guidetti.

Förbundskaptenen var tydlig med att han tidigt bestämt sig för att ta ut 19-åringen och att det var givet sett till prestationerna. John Guidetti har förtjänat chansen att visa upp sig, enligt Hamrén som var imponerad av framfarten. Han ser Guidetti som en anfallare, och uteslöt inte skifte av spelsystem.

Att John Guidetti har “shining”, talar i rubriker, tar för sig på och utanför plan och snackar mycket, är inget negativt, sa Hamrén, som menade att kaxighet är något bra så länge det finns ödmjukhet bakom.  Och hans upplevelse var att landslagets ende tonåring är ödmjukt kaxig.

Erik Hamrén satt på läktaren i lördags och såg John Guidetti dra av sig tröjan i sitt målfirande och det ledde till gult kort, utvisning och avstängning och förbundskaptenenen reagerade: “Min första reaktion när jag såg det var: “Vad fan”, men det är väl så det är.”

Tror att det låter annorlunda om Guidetti gör så i landslaget men den risken är nog minimal.

***

Markus Rosenberg kan nog glömma EM sett till att han inte fick chansen mot Kroatien. Skador är i det närmaste ett krav i fall han ska kunna trycka sig in i truppen. Tror att han brände sig när han nobbade landslaget under EM-kvalet då han inte ville vara fjärdeanfallare och nu finns andra alternativ.

***

Så vill jag se Sverige starta i Zagreb:

Isaksson – Larsson, Mellberg, J Olsson, M Olsson – Svensson, Källström – Elm, Ibrahimovic, Elmander – Guidetti

Det är oroande med Mikael Lustig som haft skadeproblem efter flytten till skotska Celtic och han klarar sig nog bara av två skäl: inga andra bra högerbackar och Erik Hamrén har haft honom i Rosenborg. Fast förbundskaptenen öppnade för Sebastian Larsson som högerback.

Överhuvudtaget är bristen på ytterbackar en aning oroande och man undrar varför de inte kollar in Joel Ekstrand sett till att han spelat mer än Lustig på sistone, eller så får man kanske omskola Granqvist eller Antonsson? Tyvärr tror inte jag att Lustig kommer att spela många matcher i vår.

***

Lockar inte Kiev och Ukraina? Verkar inte så om man ser till att SvFF fått in drygt 37 000 ansökningar till EM-biljetter från svenska fans och man har 28 500 till de tre gruppmatcherna mot Ukraina, England och Frankrike. Men till EM 2008 var det över 100 000 som sökte biljetter, så Österrike och Schweiz var hetare.

Naturligtvis är det stökigheten kring hotell som gör att många blir skrämda. Vet en hel del som hoppat av efter att de hört priserna på hotell. Några polare har bokat ett enkelt hotell en mil från arenan och det handlar om 3000 kronor natten för ett dubbelrum.

Kiev hade vänligt nog skickat hit en delegation där Denis – lät lite Borat-artat – gick igenom allt som är bra med den ukrainska huvudstaden. Dock undrar jag hur många som följer hans råd att köra bil från Sverige till Ukraina…

***

SvFF bjöd på semlor. Förvisso mini-semlor men ändå.

***

Reklamfilmen från turnén till Qatar som inledde presskonferensen innehöll en hel del sköna bilder från när det nordiska gänget var i väg. Även om det är plusgrader i Stockholm i dag så längtar jag efter något varmare väder, men det kommer väl. Kanske möter vi våren i Zagreb?

***

På torsdag släpper Umbro en ny matchtröja till landslaget.

***

Ovanligt stort mediatryck på presskonferensen på Råsunda och det var inte delegationen från Kiev som drog. Kanske John Guidetti-effekten?

***

 Lars-Åke Lagrell gjorde sin sista presskonferens som förbundsbas och det var tydligt att han tyckte det var en aning vemodigt. Han drog en lans för nya Nationalarenan, föga förvånande, och sa att en arena för 30 000 med konstgräs var inget alternativ.

Publicerad 2012-02-21 kl 14:48

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto