POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Hur tar Zlatan de nya Guidetti-tiderna?

John Guidetti tar just nu nästan all fokus i landslaget. När Erik Hamrén i förra veckan presenterade truppen till mötet med Kroatien så fick han inga frågor om Zlatan Ibrahimovic. För första gången under hans tid, enligt förbundskaptenen. Guidettis-haussen slukade dem.

När Hamrén gav en presskonferens på Sheraton i Zagreb måndag eftermiddag var det en kroatisk journalist som undrade om Zlatan hade anlänt till hotellet och sedan Expressen-Disco som undrade om förbundskaptenen tänkte spela Guidetti ihop med Zlatan. Det var allt kring Milan-stjärnan och landslagets lagkapten.

Onekligen nya tider, och även om de kan blåsa över snabbt, så undrar man ju lite hur Zlatan själv gillar det? Visst, det kanske är skönt att någon annan kliver in och agerar åskledare men det är inte alltid smärtfritt att konkurrera om rampljuset. Ja, ja, det är kanske positivt, särskilt om det är så att Zlatans agent Mino Raiola vill in och ta över Guidetti.

Marcus Allbäck är den som har ansvar för att guida Guidetti och sett till att landslagets players manager var positiv till Henrik Larssons råd om att ligga låg och dunka in bollar så kanske det inte blir lätt att få ut 19-åringen så mycket i dagens mixed zone. Sett till fokuset på honom kanske förbundet borde kört honom på podiet och inte Zlatan…

***

Senast landslaget var i Zagreb var inför VM-kvalet hösten 2005 – då Olof Mellberg tog med handen – och då hade Sydsvenskans dåvarande krönikör Åke Stolt checkat in på landslagets hotell. Efter att han käkat lunch och gick upp på rummet så funkade inte nyckeln. Väl nere i receptionen för att hämta en ny fick han beskedet: “You have checked out, sir”.

Stolt fattade inget för han hade ju bara ätit lunch, men beskedet var glasklart: “You have checked out, sir”. Visade sig att förbundets fotbollschef Lasse Richt hade checkat ut krönikören och det blev en klassisk scen högst upp i Hilton när herrarna skulle avhandla det hela.

Inte riktigt samma hårda tag i dagens landslag men de journalister som hade checkat in på Sheraton blev vänligt men bestämt ombedda att byta hotell. Synd att de inte gjorde som TV4:s utrikeskorre Roffe Porseryd under VM 2006 som bara sa till Richt att om det inte gick att bo på samma hotell får väl landslaget byta.

***

På lunchen ihop med foto-Soffan och Ekwall kollade vi bilderna på Estelle. De andra två var mest spända på käkpartiet, jag fattade inte vad de menade. Är det tjock-tv:ns fel? Har jag missat något?

***

En lagbild till EM tas på denna samlingen. Så John Guidetti kommer att vara med i en EM-trupp oavsett. Däremot får inte Christian Wilhemsson och Behrang Safari vara med.

***

Coolt att Stefan Schwarz dominerar på U21-landslagets träningar.

***

Andreas Granqvist är reservplanen som högerback. Framkom på presskonferensen. Halleluja, det finns hopp. Glömde Mathias Johansson i min inventering men han är tveksam till noll speltid i AZ och inte ens uttagen till Qatar. Om det är den där semesterresan till Malta samtidigt som U21-landslaget spelade som spökar, vet jag inte. Fast en sak är säker när det gäller Hamrén, spelare måste vara motiverade och visa det.

Tror att Hamrén formerar sin startelva på följande vis på onsdag: Isaksson – Granqvist, Mellberg, J Olsson, M Olsson – Elm, Källström – Larsson, Toivonen, Elmander – Ibrahimovic. Får sedan se vad träningen ger i eftermiddag för att återkomma med nya bedömningar.

***

En rätt animerad diskussion med David Fjäll om SVT, Viasat, TV4 och så vidare. Vi kan väl konstatera att det finns olika versioner.

***

Apropå senast Sverige var i Zagreb II så var Malmö FF här med sina sponsorer på resa för att kolla in VM-kvalet och dåvarande MFF-basen Bengt Madsen passade då på att presentera Sören Åkeby som ny tränare med löftet: Här är mannen som ska ta MFF till SM-guld.

***

Även om det är grått och en aning kylslaget är det inget snack om att vi möter våren i Zagreb. En skön sol tittar fram och det ger hopp om att vintern är över och det är väl den varmare årstiden som är Kroatiens bästa tid. Fast huvudstaden ger ett trött och slitet intryck.

Även om Kroatien är före en del länder som Bulgarien, Rumänien, Lettland och Litauen är det ingen känsla av tillväxt som griper en. Med en krympande ekonomi och en arbetslöshet upp emot 20 procent är det naturligtvis oerhört tufft för landet att växla upp och se till att alla får det bättre.

Publicerad 2012-02-27 kl 15:53

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto