POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Grymt, grymt för Majstorovic

Tänk så lätt livet ändras för en fotbollsspelare. En minut återstod av träningen i Zagreb och Daniel Majstorovic sträcker sig efter en boll i fritt spel och samtidigt kolliderar Anders Svensson och Zlatan Ibrahimovic och Svensson faller över Celtic-backens utsträckta ben.

Det kan ha varit slutet för “Maestros” karriär.

Korsbandet och inre ledbandet gick på 35-åringen som inte bara missar EM-slutspelet i fotboll utan även sitter på ett kontrakt i Celtic som går ut i sommar. Frågan om det skotska klubben satsar mer på en spelare som under säsongen varit in och ut i laget och som är tillbaka någon gång under hösten?

Visst kan man ibland vara avundsjuk på fotbollsmiljonärernas liv men tänk så snabbt allt kan ändras. Majstorovic klev av likt Stefan Schwarz både i Göteborg 1997 (med brutet skenben) och i Graz 2000 (med avsliten hälsena) och sade alltså inte ett ljud vilket gjorde att Erik Hamrén inte trodde det var så farligt, men en magnetröntgen gav en annan bild.

Naturligtvis finns värre grejer i livet och han kan komma tillbaka, men för fotbollsspelare är det här livet och plötsligt är inte bara nåot man kämpat för i flera år borta (EM) utan även försörjningen är hotad och ovanpå det måste man kämpa på egen hand för att komma tillbaka och få ordning på knät.

Förbundskapten Hamrén var märkbart tagen – han fick beskedet under presskonferensen – och som han själv sammanfattade det: den tristaste träningen han varit med om. Han kommer att sakna inte bara spelaren Majstorovic utan även människan som gett mycket till gruppen.

Visst, planen var dålig och Hamrén höll igen med kritiken mot den och det kroatiska förbundet och funderade mer på att han kunde ha blåst av en minut tidigare. Uppenbart att känslomänniskan Erik Hamrén mådde riktigt, riktigt dåligt över det som hände backen.

Även om Majstorovic plats i EM-elvan var långt i från given – tyvärr är han inte så vass som i VM-kvalet 08-09 då han och Mellberg höll hög klass – så hade han varit en tillgång i truppen, och han en bra kille att ha att göra med när man är journalist. Rak, öppen och vänlig och en som tar sig tid. Inget snack om att många lider med “Maestro”.

Publicerad 2012-02-28 kl 15:47

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto