Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Äntligen, Hamrén testar Zlatan som släpande

Lundhs blogg

Efter en kylslagen träning, där vi tyvärr fick se en höftskadad John Guidetti linka av med en uppsyn som skvallrade om att han var allvarligt oroad för om han kan spela, så väntar presskonferens med Zlatan Ibrahimovic och Erik Hamrén om 90 minuter. En cappucino är ett måste för att få upp värmen när vi väntar.

John Guidetti sa att det gjorde jävligt ont och visste inte hur det skulle bli. Undrar om man konsulterar Ronald Koeman och Feyenoord? I så fall borde det betyda ett “no-go” eftersom det är klubbens viktigaste spelare och risken att han förvärrar höftskadan är ingen risk man vill ta.

Ja, ja, i morgon 14:00 vet vi, för då släpper Hamrén startelvan. Klart är att 19-åringen inte var aktuell för spel från start oavsett, det var tydligt på den slitna B-planen där Sverige huserade. Påminde om att följa en av Malmö FF:s träningar förr i tiden, och både vinden och kylan var densamma.

Vad fick vi se då? Jo, att Hamrén går all in på Andreas Granqvist som högerback. Han körde hela träningen som högerback i förstaelvan och Lustig fick bara plats i andragänget.

Annons

Dessutom är det dags för Zlatan Ibrahimovic att göra det många av oss tyckare velat se ett tag. Han tog ett kliv ner i planen och Johan Elmander låg framför honom i planen. Spännande att se hur det funkar mot Kroatien när lagkaptenen kliver ner och ska hålla i spelet mer.

En del menar att han inte klarar det för det krävs mer löpande, men oavsett var man har Zlatan på planen så får man mindre löpande och nu får man en Elmander som krigar framför. Sedan söker sig gärna Zlatan till den ytan oavsett position och då saknar Sverige en spets.

Men det ställer stora krav på spelarna runt om Zlatan och sådan som Johan Elmander kommer att få utnyttja sina lungor maximalt, och han har ju enormt med springande i sig.

Sedan var Jonas Olsson före Daniel Majstorovic och duon Rasmus Elm och Kim Källström fick ta de centrala mittfältet. Sedan fick Ola Toivonen kliva ut till vänster och såg skarp ut.

Annons

Följande spelare höll bara till i B-gänget: Wiland, Antonsson, Lustig, Wendt, Wernbloom, Hysén, Bajrami och är väl spelare som inte är glödheta i dagsläget.

Sett till de som fick byta och spela med A-gänget så är fyra byten planerade i matchen mot kroaterna: Svensson mot Elm, Holmén mot Källström, Majstorovic mot J Olsson och Guidetti mot Elmander om nu Feyenoord-liraren inte är för skadad.

Många olika sifferkombinationer florerade, 4-2-3-1, 4-4-1-1 eller 4-4-2, och min känsla var någon av de två förstnämnda i Hamréns lek med siffror på planen.

Så här startar Sverige mot Kroatien: Isaksson – Granqvist, Mellberg, J Olsson, M Olsson – Elm, Källström – Larsson, Ibrahimovic, Toivonen – Elmander.

Alt i 4-4-1-1-variant:  Isaksson – Granqvist, Mellberg, J Olsson, M Olsson – Larsson, Elm, Källström , Toivonen – Ibrahimovic – Elmander.

Annons

***

Kolla in presskonferensen 15:00 på fotbollskanalen.se.

***

Maksimirstadion avbröt renoveringen mitt i. Pengarna slut. 

***

Hörde ett par representanter från ett mediaföretag snacka om hur en av Erik Hamréns nära ledare hade tipsat om hur laget skulle formeras. Intressant.

***

Kim Källström växer verkligen. Både på och utanför planen. Oerhört vass.

***

Enbart ett svenskt landslag låter en av de mest haussade spelarna lämna träningen skadad och på egen hand. Bra för oss journalister, så länge det varar.

Publicerad 2012-02-28 13:41

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto