POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Finns ingen syndabock när det gäller Majstorovic skada

Startelvan var den väntade: Andreas Isaksson – Andreas Granqvist, Olof Mellberg, Jonas Olsson, Martin Olsson – Rasmus Elm, Kim Källström – Sebastian Larsson, Zlatan Ibrahimovic, Ola Toivonen – Johan Elmander

Andreas Granqvist har chansen i kväll att spela till sig tröja nummer 2 med en sold insats. Sett till Mikael Lustigs tuffa läge är det tveksamt om det blir tillräckligt med speltid och om Påarps stolthet kan täta bakåt och våga kliva fram mot ett kvalitetslag som Kroatien kan det innebära en plats i EM-elvan. Om han räcker? Får vi se.

Än mer intressant är att se hur Zlatan Ibrahimovic kan hantera en släpande roll. Räcker hans löpande för det defensiva spelet? Får han tillräckligt med boll för att kunna åstadkomma saker framåt? Tror att det kan bli succé med Milans stjärna i den rollen men det ställer krav på omgivningen, inte minst på Johan Elmander.

Ola Toivonen har förpassat Emir Bajrami till bänken och tyvärr har Twente-liraren det tufft även i klubblaget. Toivonen är inte skapt för den plats men han har kanske insett att om både Elmander och Ibrahimovic spelar så finns det ingen möjlighet och då får han försöka ta det här. Ihop med Martin Olsson blir det en spännande kant…men hur det går är en helt annan sak.

Även Jonas Olsson har en möjlighet att rycka åt sig en starttröja i EM i kväll. En vass insats mot kroaterna på Maksimir-stadion och vägen mot Ukraina är rak och jämn, en svag insats och det kommer att segla upp alternativ som Granqvist och Mikael Antonsson och kanske även andra.

***

För att inte vilja prata om det är Björn Ranelid ovanligt pratsam om hur knäckt han är.

***

Ekwall vs Lundh on Tour är i Zagreb och kollar kroatiska harar, snackar startelva och en del annat.

Ekwall%20vs%20Lundh%20On%20Tour:%20%22Hamr%C3%A9n%20var%20otroligt%20tagen%22

***

Daniel Majstorovic berättade tidigare i dag om sina känslor efter skadan innan han klev på ett plan till London för att förhoppningvis bli opererad under torsdagen och sedan börja kampen för att komma tillbaka. Mittbacken var samlad och bestämd om att komma tillbaka trots svårigheterna och den långa vägen.

Att höra honom om hur han fattat allvaret och insett att EM var borta och även att kontraktet med Celtic går ut i sommar gick in hos alla oss där, och det var rörande när han berättade om kärleken som han känt från spelarna i landslaget, från sin skotska klubb och andra som hört av sig, men det är långt kvar för honom.

Naturligtvis en mindre personlig tragedi sett till att kontraktet med Celtic går ut och att han även missar EM-slutspelet i fotboll vilket hade varit hans chans att få spela från start i ett stort mästerskap. Under EM 2008 var det Petter Hansson som spelade med Olof Mellberg och i VM-kvalet till Sydafrika så stupade Sverige på vägen.

Bara hoppas att han klarar kämpa sig tillbaka till toppfotbollen och även om han inte når landslaget och spel i en liga i utlandet igen kanske han kan spela i allsvenskan och visa att han klarade att ta sig tillbaka till fotbollsplanen. Med den inställning han har kan det gå även om det är fruktansvärt långt dit.

Får nu mejl och twitterreaktioner om att det var Zlatans fel som var för tuff i duellen med Anders Svensson och kan även läsa om att det var planens fel eller att landslaget ska sluta träna tidigare. Möjligen kan man klandra planen för John Guidettis skada, men inte “Maestros” och om man ska skippa slutet varje gång blir det ingen träning kvar till slut.

Det var en närkamp. På en fotbollsplan. Fotboll är en kontaktsport. Det händer saker där. Folk blir tyvärr skadade på fotbollsplanen och det kan säkert vara för tufft eller för hårt ibland men det är i det närmaste omöjligt att kontrollera och styra det hela. Majstorovic var själv tydlig: “Det är en ren olyckshändelse. Finns inte i min värld att lägga skulden på någon annan.”

***

Inte övertygad om att Manchester City är rätt för John Guidetti. Han behöver regelbunden speltid och ett år till i holländska ligan hade inte varit fel, särskilt inte om Feyenoord kan ta sig till Europa League. Samtidigt kan det säkert bli ett klubbskifte för City kan ta bra betalt vid en försäljning.

Fascinerande att Mino Raiola nu går ut i Expressen och öppet hugger på en spelare under kontrakt med en annan agent. Säger en del om djungelns lag i den världen. Sedan får ju spelare naturligtvis jobba med vem man vill, men då kanske man inte ska skriva under kontrakt med andra.

Publicerad 2012-02-29 kl 14:12

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto