Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Här är Hamréns EM-trupp just nu

Lundhs blogg

Erik Hamrén vinkade i dag adjö till landslaget och han träffar spelarna först den 24 maj igen, och det är efter att förbundskaptenen den 14 maj presenterat den svenska EM-truppen till Polen och Ukraina. Matchen mot Kroatien var sista testet i Blågult, framöver handlar det om om att scouta spelarna och be om att slippa skador.

Efter segern i Zagreb så föll åtminstone några svar på plats: Andreas Granqvist är tänkbar som högerback, Zlatan Ibrahimovic som “tia” är en troligt och sedan återstår: vem ska spela bredvid Olof Mellberg, vem ska spela på vänsterkanten och hur ska Ola Toivonen in i laget.

Här är EM-truppen som jag tror att den ser ut i dag:

Målvakter

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven

Johan Wiland, FC Köpenhamn

Pär Hansson, Helsingborg

Kommentar: Inget snack om att den här trion är given. Hansson var stark i Qatar och Wiland har gjort det mycket bra i Köpenhamn och erfarne Isaksson har tröja nummer ett.

Backar

Annons

Olof Mellberg, Olympiakos

Jonas Olsson, West Bromwich

Andreas Granqvist, Genoa

Mikael Antonsson, Bologna

Martin Olsson, Blackburn

Mikael Lustig, Celtic

Behrang Safari, Anderlecht

Kommentar: I dagsläget är bara Olof Mellberg och Martin Olsson helt givna i backlinjen. Mikael Lustig måste få speltid i vår om han ska kunna göra sig gällande, annars är Granqvist aktuell och Sebastian Larsson som dock inte vill. Tuff kamp även centralt och där Jonas Olsson svaga passningar mot kroaterna gjorde att han tappade i ranking och Antonsson kan bli aktuell. Outsiders vid skador är Oscar Wendt.

Mittfältare

Kim Källström, Lyon

Rasmus Elm, AZ

Anders Svensson, Elfsborg

Sebastian Larsson, Sunderland

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva

Emir Bajrami, Twente

Christian Wilhelmsson, Al-Hilal

Samuel Holmén, Istanbul BB

Kommentar: Samuel Holmén stärkte sina möjligheter att få följa med till EM med ett starkt inhopp. Oroande att kantspelare Bajrami inte är i form och är petad i klubblaget och statusen på Wilhelmsson är oklar sett till ett halvår i Qatar. De två sistanämnda är på gränsen men det är ingen direkt som hotar sett till att Hamrén inte testat Djuric eller Viktor Elm eller andra alternativ.

Annons

Anfallare

Zlatan Ibrahimovic, Milan

Johan Elmander, Galatasaray

Ola Toivonen, PSV Eindhoven

Tobias Hysén, IFK Göteborg

John Guidetti, Feyenoord

Kommentar: Efter Guidettis godkända debut och de andras cementerade platser efter insatser tidigare samt att spelare som Marcus Berg och Markus Rosenberg inte är aktuella så är det givet med de här anfallarna, och det finns utrymme för fem anfallare.

 

Publicerad 2012-03-01 11:12

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto