Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Zlatan o Co kan tacka målvakten för kvartsfinal

Lundhs blogg

Ställ klockan på 18:30 torsdag kväll. Då väntar fem timmar SUPERLIVEfotbollskanalen.se med alla mål från Europa Leagues åttondelsfinaler med bland andra Valencia-PSV Eindhoven och AZ-Udinese och i TV4-Sport ser ni Sporting-Manchester City 19:00 och Manchester United-Athletic 21:05.

***

Ingen av oss neutrala kan klaga på dramatiken på Emirates när Arsenal i Champions League-returen tryckte ner Milan i brygga efter en första halvlek som slutade 3-0 till London-klubben. När sedan Robin van Persie fick ett jätteläge, efter att Christian Abbiati räddat ett första skott från Gervinho, och valde att chippa…ja, då höll Milans målvakt laget i kvartsfinalen.

Onekligen surfade Wengers Arsenal på upphämtningen mot Tottenham förra helgen och segern mot Liverpool även om man inte visade högsta klass så utnyttjade man sina tillfällen och det var en fröjd att kolla in 18-årige Alex Oxlade-Chamberlain och en pånyttfödd Tomas Rosicky. Visst, de kunde satsa framåt rejält utan att ha jättemycket att förlora, men de visade ett imponerande driv.

Annons

Intressant att läsa uttalande från Zlatan och de andra i Milan efter matchen, och hur ärligt de talar om hur svagt laget uppträdde, hur spelet inte funkade och att insatser som denna inte räcker om man vill gå längre i turneringen. För det var som om Milan var chockskadat under lång tid och väldigt lite stämde, och när man väl fick lägen tog man fel beslut, avslutade dåligt och så vidare.

Okej, efter van Persies jättechans var det som om matchen planade ut och att det blev aldrig något mer. Kontrollerat är kanske fel ord men Milan lyfte och satsade framåt men hade ändå resultatet i sikte och fick det med sig sett till att man är vidare och ingen vill minnas hur det såg ut långa stunder i London. För det är nya matcher som väntar.

Att betygen för Zlatan o Co i Milan (minus Abbiati) i de italienska tidningarna är låga är inget att säga något om. För det var för dåligt som helhet och det finns naturligtvis fler förklaringar. Frågan är om inte spelarna var för säkra på avancemang med 4-0 från första matchen och en stark insats mot Palermo i helgen?

Annons

Att det var plågsamt ända fram till slutsignalen för alla Milanistas kan man räkna ut och det är alltid kul att kolla den galne fabrorn som följer matchbilder i italiensk tv:

***

Publicistklubben i Väst bjuder in till debatt om Zlatan 19 mars på Nefertiti och jag tackade ja till att vara med. Ingen Stina Lundberg Dabrowski, som jag bloggade om häromdagen apropå åsikter om bevakningen av Zlatan, men väl David Lagercrantz, Offsides Anders Bengtsson och Yrsa Stenius som hade hårda åsikter om Zlatan i GP nyligen.

***

Vad snabbt en del Manchester City-fans glömde vad Carlos Tevez gjort och inte gjort för klubben.

[youtubeplay id=”GHGE4sOUuwI” size=”large”]

***

Hull-Leeds 0-0. Ja, det säger väl det mesta om att hålla på Leeds i dagsläget.

***

Mervan Celik vore en stark förstärkning för Gais, men har klubben råd? Oerhört tveksamt, särskilt sett till att man fick låna upp nya miljoner för att ha kvar Wanderson till sommaren. Grönsvart spelar högt och om man inte får brassen såld i sommar sitter man trångt, särskilt sett till att många andra kontrakt går ut.

Annons

För Celik blev det ett trist slut på tiden i Rangers som gick bra för honom men inte för klubben, och jag undrar om de serie A-klubbar som man nobbade för en flytt till Glasgow. Även om kontraktet upphört och han är fri så är det inte så lätt att skaka fram ett bra och långsiktigt alternativ som kan ge U21-landslagsmannen utveckling, och inte bara cash.

I allsvenskan har man ju svårt att se Celik välja ett annat alternativ än Gais men Malmö FF vill ju ha kantalternativ och klubben jobbar ju tätt med Oliver Cabrera och Hasan Cetinkaya som representerar U21-spelaren. Där vet både klubb och spelare vad man får och priset är det rätta, lågt, och det kan vara en väg om det inte finns andra möjligheter?

***

“Lindrigt”. “Inte så allvarligt”. Och så vidare. Beskrivningarna av Andreas Granqvist knäskada blev väl positiva för en back som riskerar att vara borta till det återstår fyra eller fem omgångar av serie A. Okej, jag fattar att det var rädslan för korsbandet som spökade men det är knappast optimalt att landslagsabacken faller i från så mycket och tappar speltid och kontinuitet.

Annons

En sådan som Granqvist hade behövt komma till EM-lägret på Gotland fylld av självförtroende efter en stark säsong i den italienska högstaligan, inte osäker på form efter mindre speltid efter en skada. För vem vet om han bara kliver rakt in i Genoas elva efter att ha varit borta så länge?

***

Humor att GP:s Johan Rylander gav kollegan Ulf Stenberg en Ekwall-dedikerad svår Ekwall-bok när Stenberg blev avtackad nyligen. Undrar om han läst den?

***

Brian Laudrup är en av Stina Lundberg Dabrowskis killar.

***

HIF lånar in en isländsk forward, Lokerens Alfred Finnbogason, och det är kanske rätt att inte investera för mycket pengar i en spelare som det är oklar status på. Samtidigt undrar jag om lån verkligen är rätt för att få spelare att brinna för klubben och inte bara för sig själv? Särskilt i det här fallet när den belgiska klubben är tydlig om att man inte kan få in option om köp.

Annons

***

Publicerad 2012-03-07 12:41

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto