Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Varför kan man inte tycka annorlunda utan att bli klassad som idiot?

Lundhs blogg

Kollade in några av de svenska anfallarna ute i Europa under en eftermiddag med många matcher på olika tv-apparater:

* Zlatan Ibrahimovic är i ett fantastiskt slag. Briljant assist, snyggt mål. Häftigt att se honom göra det starkt i Milan, men det var Lecce hemma och där måste han kliva fram. Att han sedan hamnar i en dispyt med en tv-journalist som ställde frågor om Arsenal och Allegri-dispyten förvånar väl ingen. Fantastiskt att Milan lade kraft på att släcka den branden.

* John Guidetti tog mer plats på scen med Daniel Adams-Ray än mot Utrecht där han långa stunder försvann. Visst jobbade och slet han och försökte men passningarna hittade inte fram och som nia kan man emellanåt försvinna, särskilt när inlägg, hörnor och frisparkar håller den låga klass som Feyenoords gjorde. Kanske inte heller konstigt om det tar emot efter den hausse som varit, och givetvis har lag och spelare börjat anpassa till den svenske anfallaren.

Annons

* Markus Rosenberg gör det trots allt rätt hyfsat i ett topplag i Bundesliga där han alltid startar. Sjätte målet för Werder Bremen och han är i många lägen, och hade han bara satt lite fler av alla chanser så hade varit en given anfallare för EM-truppen men nu krävs nog skador eller att han gör sex-åtta mål till för att vara aktuell.

* Alexander Gerndt är ju inte aktuell för landslaget så länge rättsprocessen pågår, men det var ändå tydligt att han är långt i från formen. De få gånger han hamnade rätt med bollen så kunde han inte hantera läget. Inte konstigt om han är påverkad av allt som hänt utanför planen men det är också tydligt att det spelar ingen roll vad SvFF tar för beslut, han platsar inte.

***

Jonas Olsson fick rött kort på Old Trafford och tyvärr stärkte inte det hans EM-chanser. Gillar onekligen mittbacken och hans attityd men det var två onödiga varningar, inte minst den första, och även om jag inte tycker att den andra är så klar för att vara England så var den dyrbar.

Annons

Trist även om det naturligtvis inte är kört. United på Old Trafford är allt som oftast tufft och det räcker att läsa hyllningarna från Roy Hodgson inför matchen för att inse att Olsson är högt ansedd, men om det räcker för att övertyga Erik Hamrén återstår att se. Vill till en rad starka insatser under våren för att han ska komma till EM-lägret i toppstöt.

Mikael Antonsson klättrar på rankingen sett till starka insatser för Bologna och att Daniel Majstorovic helt missar EM och att man måste sätta ett stort frågetecken för Andreas Granqvist efter hans tunga knäskada i förra veckan. För även om han är tillbaka i slutet på säsongen kommer det att påverka form, fysik och förtroende.

***

Apropå John Guidetti så måste man gilla spelare som tar ett ansvar för mer än fotbollsspelandet:

[youtubeplay id=”wq8-dksPL6E” size=”large”]

Annons

***

Bommade du något från helgens fotboll så får du rubbet här, och inte minst Derek Boatengs tokspel. Den förre AIK:aren spelar numera i ukrainska ligan och mött sitt Poltava i en match mot just Poltava.

Serie%20A-m%C3%A5l:%20Zlatan%20dundrar%20in%202-0

***

Reaktionerna från en del United-fans och Premier League-fantaster efter de senaste dagarnas diskussioner i allt från SUPERLIVE/Europa League, blogg och Fotbollskanalen Europa håller rena Championship-nivån. Även om jag vet att inte alla som håller på lag är snett på det (fortfarande osäker på dem som håller på ligor) så fattar jag dem som anser det.

Jag är fascinerad över att man blir allt från idiot till äckel för att man råkar tycka olika. Precis som att det finns ett facit när det gäller allt från straffar för eller emot Real Madrid och Manchester United till om den talangutvecklingen är bättre eller om de fansen är riktiga och brinner för sitt lag. Det är så beklämmande att det inte ens går att diskutera.

Annons

Här gick vi vidare i snacket om Premier Leagues styrka – i “Fergie Time”:

Fergietime%20ger%20svaret:%20Vilken%20liga%20%C3%A4r%20b%C3%A4st%20i%20Europa?

Sedan finns ju en ranking som går på sportsliga resultat i Europa och där var Premier League först, men La Liga blinkar onekligen för omkörning efter framgångarna under 2011-12, och det krävs att några engelska lag överlever i veckan. Chelsea, Manchester City och Manchester United spelar även för Premier Leagues status.

***

Otroligt, vem kunde tro att La Liga var dyrast att se i Europa? Till och med dyrare än Premier League.

***

Vi har ännu hittat något boende i Kiev för EM, men nu har det dykt upp ett alternativ som jag undrar om Ekwall kan tända till på? Centralt boende, men jag är skeptisk till att behöva ta med tält. Husbil, kanske?

Publicerad 2012-03-12 09:41

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto