Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vilken j*vla mardröm för Zlatan

Lundhs blogg

FC Barcelona. Värre kunde det nästan inte vara för Zlatan Ibrahimovic. Lottningen av Champions League slutade med en kvartsfinal mot Pep Guardiola, Lionel Messi o Co för Milan.

Jag fattar om Zlatan svor. Flera gånger. Även om han i senaste Uefa-magasinet om Champions League pratade om att han är nöjd med karriären oavsett om han vinner “den där j*vla Champions” eller inte, så är det säkert så att han innerst inne såg ett läge.

Okej, ett Real Madrid eller ett Barcelona eller ett Bayern München kanske ska stå i vägen i en eventuell semifinal eller final, men ju närmare man kommer ju större är chansen att nå hela vägen, det kan ju vara då man har den där toppformen. Ett APOEL Nicosia i kvarten hade varit skönare.

Annat nu med en laddad match gentemot klubben där Zlatan körde fast under en tränare och i ett lag som vann Champions League våren innan han kom till klubben och säsongen efter han försvunnit. Återigen kommer historierna, filosofen, skolpojkarna och så vidare.

Annons

[youtubeplay id=”g9m7m8_2t4Y” size=”large”]

Naturligtvis är inte Milan chanslöst utan lagen möttes i gruppspelet och det blev 2-2 på Camp Nou och 2-3 på San Siro och det kan bli jämna matcher men visst är det katalanska laget storfavorit att ta sig till semifinal, men det hade varit en fin gest från Zlatan att skicka ut det.

Så här går det i Champions Leagues slutspel:

Apoel Nicosia– Real Madrid

Kommentar: Solklart att Madrid tar sig vidare och det kan bli stora siffror när José Mourinho släpper loss sina spelare på det cypriotiska laget. För det Lyon som man slog ut är en skugga av sin forna styrka och detta är några nivåer för högt. Procent: 5-95

Marseille – Bayern München

Kommentar: Ett stapplande Marseille snubblade vidare efter ett sent mål mot Inter och känslan är att det räcker inte längre, och matchhjälten Steve Mandanda är avstängd i första. Och det mot ett Bayern som är på jakt efter en plats i finalen på egna hemmaarenan. Procent: 30-70

Annons

Benfica – Chelsea

Kommentar: Napoli-segern visade vad erfarenhet betyder och att Chelsea har en del ärrade veteraner som kan presterar på topp så är det upplagt för London-laget, även om Benfica övertygat och bland annat slog ut Manchester United. Procent: 30-70

Milan – Barcelona

Kommentar: Zlatan Ibrahimovic, Mark van Bommel och Thiago Silva måste vara tongivande för att Milan ska att hota Barca, och det är tungt att van Bommel är avstängd i första matchen. Lionel Messi o Co ser nog stora möjligheter att skapa chanser och mål, bara försvaret håller. Procent: 30-70

Ger följande semifinaler:

Bayern München-Real Madrid

Kommentar: Även om ett Bayern i toppform är ett av Europas bästa lag så är årets upplaga av Real något extra. Blir jämna matcher men José Mourinho har fler matchvinnare och ett bättre försvar. Procent: 35-65

Annons

Chelsea-Barcelona

Kommentar: Europa är målet för Chelsea-spelarna och det kan vara sista chansen för en del av dem som inte glömt Iniestas sena segermål 2009. Visst, Barcelona är favorittippat men London-laget kan skrälla. Procent: 45-55

Borgar för följande final:

Real Madrid-Barcelona

Kommentar: Vilket lag som vinner? Ah, något måste jag få spara men det är klart att Barcelona har en fördel i klubbarnas möten och det gör att katalanerna har större chans att vinna. Procent: 48-52.

***

De som tror att jag kan påverka tv-tider och matcher i TV4 kan sluta tro det. Toppmötet Leeds-West Ham går bara i en halvlek med start 17:00.

***

John Guidettis uttalanden om Tobias Hysén i en intervju med Café spred sig snabbt i det nya mediaklimatet och i samma veva fick den 19-årige anfallaren känna av hur det blåser på toppen, och att ett uttalande med en glimt i ögat ser annorlunda ut i tryck.

Annons

Onekligen en lärdom för honom att inse att det gäller att fundera över hur man snackar och vad man säger under ett långt umgänge med en reporter. Den läxan har garanterat gått hem, och vad jag hör så har Guidetti sett till att styra upp det på bästa sätt med samtal och snack.

Den läxan har de flesta stora spelare fått lära sig och enda sättet är just på detta hårda vis, tyvärr. I dag blir smällen ännu hårdare eftersom medierna och tekniken innebär att en storm blåser upp snabbt och får enorm spridning.

Att det skulle hota hans plats i landslaget eller i EM vore bara löjligt. Herregud, vem har inte gjort fel i livet? Är man dessutom 19-20 år så är det förbannat mycket lättare att halka snett och det får man inte hålla emot någon.

Det som är stort är att tackla situationen som uppstått, lösa den med de inblandade och gå vidare – och alla tecken tyder på att det har skett. Om sedan någon fortfarande stör sig efter det så får man leva med det, man kan inte mer än reda ut vad som gått snett.

Annons

Det kommer alltid finnas de som har åsikter och går hårt åt alla som sticker ut på ett eller annat sätt. Faktum är att även de som inte sticker ut får kritik för det, och det är bara att tugga i sig.

Inte heller handlar det om att John Guidetti ska ändra på sig eller lägga band på sig själv, för det är härligt med en öppen person som kan skämta och som har självförtroende och säger det. Gäller bara att välja tillfällena.

Bästa sättet att döda allt efterspel är med några mål för Feyenoord i helgen, och det är lite märkligt att målen avstannat efter att John Guidetti började ligga lågt med intervjuer och på twitter, och kanske kan den här intervjun få fart på det hela igen.

***

Europa League är också lottat och för Rasmus Elm och AZ blev det också en trist lottning sett till att Valencia väntar i kvartsfinal. Om det går att rubba det spanska laget? Självklart.

Annons

AZ – Valencia – Chanser i procent: 35-65
Schalke 04 – Athletic – Chanser i procent: 40-60
Sporting Club – Metalist Charkiv – Chanser i procent: 40-60
Atlético Madrid – Hannover 96 – Chanser i procent: 55-45

Ger följande semifinaler:

Metalist-Athletic – Chanser i procent: 40-60

Atlético Madrid – Valencia – Chanser i procent: 49-51

Ger följande final:

Atlethic-Valencia – Chanser i procent: 48-52

Publicerad 2012-03-16 16:36

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto