Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hamrén kan inte sova bra, eller?

Lundhs blogg

Undrar hur Erik Hamrén sover egentligen? Räknar han backar? Inte nog med att Daniel Majstorovic missar EM helt efter korsbandsskadan, att Andreas Granqvist är borta efter en knäskada och att Mikael Lustig knappt spelar i Celtic och plågats av skador.

Nu har även Behrang Safari kolliderat med en motspelare och knäckt nyckelbenet och är borta sex till åtta veckor efter en operation. Ovanpå det spelar Oscar Wendt sporadiskt och mest på mittfältet i Borussia Mönchengladbach och Pierre Bengtsson är petad i FC Köpenhamn. Även Fredrik Stenman föll i från efter att hälsenan gick.

Ja, det är kanon att Olof Mellberg går starkt precis som Martin Olsson och att Jonas Olsson är given även om både landskampen och utvisningen mot Manchester United visade en darrning. Lägg till att Mikael Antonsson excellerat i Bologna och stärkt sina EM-chanser rejält.

Dock är det gott om frågetecken för Hamrén som kanske måste ta ut både Safari och Granqvist utan att de spelat ligamatcher på ett par månader och där man måste undra om Lustigs roll i EM-truppen om han inte får spela mer än han redan gjort i Celtic. Att Celtic-backen inte fick en minut mot Kroatien säger en del om att hans status.

Annons

Tveksam till om en spelare som Erdin Demir eller någon annan joker kan ta klivet till EM-truppen på en stark vår, det låter inte som om förbundskaptenen. Fast om det blir fler formfall och skador så kanske det blir så?

För när ett batteri offensiva spelare går starkt – Zlatan, Elmander, Toivonen, Guidetti, Källström – så darrar det i de bakre leden. För Andreas Isaksson har både varit petad, blivit skadad och släppt in så många mål att hans självförtroende inte kan vara på topp när han nu kämpar för att komma tillbaka efter axelskadan.

Får bli att anfall är bästa försvar – och i dagsläget ser min EM-startelva ut på följande vis: Isaksson – Larsson, Mellberg, Olsson, Olsson – Svensson, Källström – Elm, Ibrahimovic, Wilhelmsson- Elmander. Men jag ska erkänna att vänsterytterplatsen är ett bekymmer och egentligen hade jag gärna sett Martin Olsson där om det fanns en bra vänsterback, för Emir Bajrami har det tungt i Twente och “Chippen” är ett osäkert kort.

Annons
Publicerad 2012-03-22 10:58

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto